Naslovnica Vijesti NAJČITANIJE U 2020. GODINI

NAJČITANIJE U 2020. GODINI

1466
Photo: Warner Bros

Nova je godina stigla i vrijeme je za tradicionalni pregled najčitanijih tekstova na portalu GOODTALKING. Tekstovi su podijeljeni u tri kategorije – PREPORUKE, RECENZIJE, ODABRANI. Kod preporuka i odabranih navedeno je pet najčitanijih tekstova dok je recenzija deset. Razlog je jednostavan – na portalu GOODTALKING najviše je recenzija. Svaki tekst koji želite pročitati ili ste propustili možete pronaći klikom na naslov (plava boja). Krenimo redom….

PREPORUKE:

Photo: Netflix

U kategoriji preporuke nalaze se i najčitaniji tekstovi portala u 2020. godini. S obzirom na ovogodišnje eksploziju pretplata na Netflix kao i prevođenja dijela sadržaja ovog streaming servisa na hrvatski jezik nije (pre)veliko iznenađenje kako je najčitanija objava o deset serija koje GOODTALKING preporuča za gledanje na Netflixu. Slijede ponovo serije, ali ovoga puta riječ je o najboljim serijama desetljeća. Zatim slijedi prvi dio pregleda najboljih filmova desetljeća te nekoliko preporuka za serije koje nisu snimljene u SAD-u. Na petom mjestu su najbolje filmske trilogije.

 1. NETFLIX – (prvih) deset serija koje treba pogledati
 2. NAJBOLJE SERIJE DESETLJEĆA (1 dio)
 3. NAJBOLJI FILMOVI DESETLJEĆA (drugi dio)
 4. PET (NOVIH) SERIJSKIH PREPORUKA
 5. NAJBOLJE FILMSKE TRILOGIJE

RECENZIJE:

Photo: HBO

Kada je o recenzijama riječ na vrhu su ponovo serije. S obzirom na to da veći dio godine kino dvorane nisu bile otvorene moglo bi se reći da je riječ o očekivanim rezultatima. Vrh, pomalo neočekivano, drži HBO serija “Slom” dok je druga sveprisutna, popularna “La Casa de Papel” (prva sezona). Od kino filmova koji su imalo premijeru ove godine na listi su “Tenet”, “Bijesan” i “Gospoda” Na listi su i neki stariji filmski naslovi koji i dalje privlače pažnju

 1. SLOM
 2. LA CASA DE PAPEL (sezona prva)
 3. Tenet
 4. SENKE NAD BALKANOM – sezona prva   
 5. KRIVE SU ZVIJEZDE
 6. AUTSAJDER
 7. RATNICI PODZEMLJA
 8. GOSPODA
 9. JOKER
 10. BIJESAN

ODABRANI:

Photo: Hachiko LLC

U rubrici odabrani najveću čitanost imaju tekstovi o psima na filmu, serijskim ubojicama. Tu je i Denzel Washington kao i drugi dio serijala o filmovima (koje) možda niste mogli gledati…

 1. NAJBOLJI FILMOVI O PSIMA
 2. NAJBOLJI FILMOVI O SERIJSKIM UBOJICAMA
 3. DENZEL WASHINGTON: 10 ODABRANIH
 4. FILMOVI KOJE (možda) NISTE POGLEDALI (drugi dio)
 5. PET NAJBOLJIH FILMOVA O VIJETNAMSKOM RATU

 

Prethodni članakVIKEND TV PREPORUKE
Sljedeći članakRECENZIJA: DUŠA – iskre naših života
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.