Udruga Filmofil

 

Nakon  pet godina rada, više od 26 tisuća pratitelja na fb stranici, više od 8000 članova članova Goodtalking Facebook grupe te više od 900 objava na portalu (od toga je oko 700 recenzija – ostalo su najave preporuke, top liste….) Goodtalking ide dalje i čitavu ovu filmsko- serijsku priču diže na višu razinu. Prvi korak u još boljoj, raznovrsnoj komunikaciji, druženju, praćenju i pokušaju promicanja filma i televizijskih serija je osnivanje Udruge “Filmofil”.

ZAŠTO UDRUGA “FILMOFIL”?

Kako bi ovu izvrsnu filmsku i serijsku priču stavili na još veću razinu osnovana je Udruga “Filmofil” (nažalost, ime Goodtalking nije bilo moguće registrirati – potrebna je domaća u imenu Udruge). Kroz djelovanje Udruge predviđena je još bolja promocija Goodtalkinga, niz aktivnosti kako bi članovi virtualno druženje nastavili npr. zajedničkim odlascima u kina, posjećivanjem festivala, druženjima uz filmske i serijske razgovore. U planu je i izdavačka djelatnost (knjige, publikacije, specijalna izdanja… ) Također organiziranjem odnosno članstvom u udruzi otvaraju se mogućnosti za pogodnosti i popuste članova. Nešto od toga je već realizirano – o tome nešto kasnije.

KAKO MOGU POSTATI ČLAN, KOLIKO ME KOŠTA ČLANARINA I GDJE UPLATITI?

Učlaniti se mogu svi ljubitelji filma i tv serija – članovi mogu postati svi, članstvo nije ograničeno samo na Hrvatsku već članovi mogu postati svi ljubitelji filma i tv serija gdje god bili.
Cijena članarine za Hrvatsku je 100 kuna, za članove izvan Hrvatske 15 eura ili ako je riječ u nekoj drugoj valuti protuvrijednost 15 eura – sve buduće članove koji će uplatiti članarinu izvan HR molim da se prije uplate jave u inbox Facebook stranice Goodtalking radi detaljnijih uputstava. Članarina vrijedi godinu dana od datuma uplate.

Račun na koji se uplaćuje članarine:

HR3023900011101055255 – u opisu uplate napisati – “Udruga Filmofil” članarina za 2019 godinu. Nakon uplate javite se u inbox Goodtalking stranice radi dogovora oko preuzimanja članske iskaznice i ostalog promo materijala. Isti račun možete koristiti i za novčane donacije Udrugi.

ZAŠTO ČLANARINA?

Dva su razloga zašto članarina nije besplatna – prvi su troškovi Udruge (npr.knjigovođa) dok je drugi puno važniji. Prva je ideja bila da se članarina ne naplaćuje, ali su tada želju za članstvom izrazili baš svi – i oni koje film i serije uopće ne zanimaju. Tih 100 kn ili 15 eura članarine koriste se za rad Udruge i na neki način osiguravaju da je riječ o članu kojeg zanimaju filmovi i serije. Članarina traje godinu dana od mjeseca tiskanja članske iskaznice.

ŠTO DOBIVAM ČLANARINOM U UDRUZI “FILMOFIL” ?

E ovo je jedan od najvažnijih dijelova priče i jedan od glavnih razloga osnivanja Udruge. Nakon osnivanja Udruge počeli su razgovori i pregovori s nekim od tvrtki povezanih sa filmovima i serijama u vezi pogodnosti i eventualnih popusta za članove. Nakon uplate članarine svaki član dobiva:

– personaliziranu člansku iskaznicu
– DVD film dobrodošlice – poklon Goodtalkinga
– poklon iznenađenja. Kako je riječ o iznenađenjima nećemo otkrivati o čemu je riječ, pokloni su različiti, ali svi imaju veze s filmom ili tv serijama te portalom Goodtalking (majice i slično – poklone osigurali Goodtalking i HBO).
– svaki član s predočenjem važeće članske iskaznice kupnjom za gotovinsko plaćanje preko weba ili u dućanu “Stripovi na kvadrat” ostvaruje popust od 5 % na kupnju filmova i serija te 10 % na svu ostalu ponudu (popust se ne odnosi na proizvode koji su već na akciji). Veliku ponudu možete doći i pogledati u Zagrebu, Preradovićeva 34 ili klikom na link STRIPOVI NA KVADRAT
– 10 % popusta na internet kupnju izdavačke kuće “Fibra” – bogatu ponudu stripova “Fibre” možete pronaći OVDJE
-10 % popust za kupovinu u poslovnicama “Hoću knjige”. Popust se odnosi na kupnju u poslovnicama i vrijedi za kompletan asortiman osim udžbenika i stručne literature. Popis poslovnica, adrese i radno vrijeme možete pronaći OVDJE 


Uskoro nove pogodnosti i iznenađenja za članove Udruge.

Ovo je tek početak priče – mnogi razgovori oko popusta i ostalim pogodnostima članstva u udruzi Filmofil su u tijeku i, uvjeren sam, da će se s vremenom lista pogodnosti povećati.
Pozivam sve zainteresirane koji se popustima ili pogodnostima  žele priključiti radu Udruge da se jave u inbox stranice Facebook stranice Goodtalking.

Za sve upite, nejasnoće ili prijedloge za suradnju možete se javiti u inbox stranice. Do iduće prilike (koja će biti vrlo skoro) sve Vas pozdravljam

Tihomir Polančec
Glavni urednik portala Goodtalking i predsjednik Udruge Filmofil