NAJAVA: SVIBANJ/MAJ 2021

GOODTALKING Vam donosi pregled najzanimljivijih filmova i serija koji stižu u kino dvorane i na streaming servise u mjesecu koji je počeo. Ovo je prvi takav pregled – ostavite komentar ili bilo kakvu reakciju na tekst (na društvenim mrežama ili portalu) koji slijedi kako bi saznali Vaše mišljenje.

 

ROCKY BALBOA SERIJAL

TKO: HBO GO

KADA: Dostupno

U trenucima dok čitate ovaj tekst na HBO GO servisu dostupni su svi filmovi “Rocky” serijala plus dokumentarac “40 godina Rockyja” plus “CreedCreed II . Čitava kronologija priče o gubitniku koji postaje veliki prvak, pa opet gubitnik, zatim prvak i na kraju trener. Priča traje više od četrdeset godina, ali priča o Rockyju uspješno se prenosi na nove generacije filmofila. Opravdano i zasluženo. Ključni film za karijeru Sylvestera Stallonea takvu sudbinu zaslužuju

06.05: ONI KOJI MI ŽELE SMRT (Those Who Wish Me Dead) – (film)

KINO

Iako “Oni koji mi žele smrt” ima zanimljivu glumačku ekipu (Angelina Jolie, Jon Berthnal, Nicholas Hoult, Aiden Gillen i Finn Litlle), najveća preporuka za gledanje filma je redatelj Taylor Sheridan. Sheridan je, kao redatelj ili scenarist (ili oboje), odgovoran za filmove Hell or High WaterSicarioTragovi u snijegu i seriju Yellowstone. Radnja filma prati vatrogaskinju koja postaje zaštitnica dječaka, svjedoka ubojstva kojeg progone plaćeni ubojice.

 

07.05:

NASLJEĐE JUPITERA (Jupiter’s Legacy) – (serija)

Netflix

“Jupiterova ostavština” nova je superjunačka “Netflix” serija inspirirana stripom Marka Millara. Priča serije prati dvije generacije superjunaka – prvi, oni stariji, pojavljuju se u tridesetim godinama prošlog stoljeća, dok novoj generaciji pripadaju njihova djeca koja su sklona porocima i nisu previše zainteresirani za bezgrešan i častan superjunački način života. Serija se bavi generacijskim sukobima i nerazumijevanjem, ali i političko-društvenim utjecajem superjunaka na događaje u SAD. Prva sezona ima osam epizoda….

12.05: KISIK (Oxygen) – (film)

Netflix

Francuski redatelj Alexandre Aja (“Plijen, Haute Tension, Rogovi …) prihvatio je veliki izazov – snimiti film u kojem gledamo protagonisticu Elisabeth Hansen (Melanie Laurent – nezaboravna Shosanna iz Nemilosrdnih gadova ) u jednoj sobi, na istom mjestu (poput npr. filma “Živ zakopan” iz 2010. godine). Elisabeth se budi u prostoriji iz koje mora pobjeći, jer kisika ima samo za devedeset minuta – hoće li uspjeti saznat ćemo za desetak dana…

14.05: ŽENA NA PROZORU (The Woman in The Window) – (film)

Netflix

Hoće-neće, hoće-neće i na kraju ipak…hoće. Tako je izgledalo određivanje termina premijere “Žene na prozoru”. Prije početka pandemije trailer filma prikazivan je u kinima. Nakon zatvaranja kino dvorana film je kupio je “Netflix” i nakon nekoliko mjeseci čekanja objavio datum premijere. Riječ je o ekranizaciji istoimenog književnog predloška koji je okupio izvrsnu glumačku ekipu (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore, Jennifer Jason Leigh i Anthony MacKie). Najava otkriva Hitchcocka u tragovima kao i detalje koji podsjećaju na trilere iz prošlosti (“Imitator”).

LJUBAV, SMRT I ROBOTI (Love, Death and Robots) – (serija)

Netflix

Tako negdje nakon premijere prve sezone animirane serije “Ljubav, smrt i roboti” jedan je američki kritičar zapisao kako serija podsjeća na animiranu verziju “Black Mirrora”. Serija iza koje stoje David Fincher (producent) i autor Tim Miller (Deadpool ) neobična je, ali i efektna kombinacija znanstvene fantastike, animiranog filma i crnog humora. Nova, druga sezona ima osam epizoda….

21.05: VOJSKA MRTVIH (Army of The Dead) – (film)

Netflix

Sedamnaest godina nakon uspješnog remakea kultnog horora “Zora živih mrtvaca” (original je režirao George A. Romero poznat i kao otac filmskih zombija) Zack Snyder se vraća zombi tematici. Pod etiketom “Netflixa”, Snyder je realizirao “Vojsku mrtvih”, film u kojem glumačku ekipu predvodi Dave Bautista (Drax iz “Čuvara galaksije”) – tu su i Theo Rossi, Tig Notaro, Garret Dillahunt, Raúl Castillo, Omari Hardwick, Hiroyuki Sanada, Matthias Schweighöfer, Ella Purnell i Ana de la Reguera. Glasine kažu kako je “Vojska mrtvih” prvi film buduće trilogije – hoće li tako biti saznat ćemo nakon premijere nakon nešto više od mjesec dana….

27.05: MJESTO TIŠINE II (A Quiet Place Part II) – (film)

Kino

Godine 2018. Mjesto tišine je bilo jedno od najugodnijih iznenađenja filmske godine. Više od 340 milijuna dolara zarade u svjetskim kinima (budžet manji od 20 milijuna), očekivano je donijelo nastavak čija je premijera, više puta, odgođena. Izgleda da se situacija s datumima premijera malo stabilizirala i posljednje objavljeni datum početka prikazivanja nastavka nije se promijenio. Redatelj nastavka ponovo je John Krasinski, glumačko pojačanje je Cillian Murphy – O radnji nastavka se ne zna previše tek napomene kako će nastavak otkriti detalje o trenucima kada su predatori zbog kojih je Zemlja postala mjesto tišine preuzeli kontrolu. Dio priče odnosi se i na nove prijetnje za obitelj Abbott koja ne dolazi od predatora. Nekoliko tjedana nakon premijere “Mjesto tišine II” stiže na novi streaming servis “Paramount Plus” kojim se i ova major kompanija uključuje u lov na pretplatnike…

CRUELLA (film)

Istovremeno u kinima i na Disney Plus platformi

Radnja filma prati Cruellu de Vil u mladim danima odnosno radnja nije u potpunosti inspirirana animiranim klasikom “101 Dalmatinac”.  Prema riječima redatelja u filmu ćemo, između ostalog, vidjeti kako je Cruella de Vil postala negativka koju pamte generacije. Redatelj filma je Craig Gillespie (Ja, Tonya), Cruella de Vil je Emma Stone – u filmu nastupaju i Emma Thompson i Mark Strong.

 

 

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)