Naslovnica Filmovi PRVI POGLED: MJESTO TIŠINE II

PRVI POGLED: MJESTO TIŠINE II

974
0
Photo: Johnny Cournoyer/Paramount Pictures

Godine 2018. jedno od najugodnijih kino iznenađenja bio je SF/horor/triler “Mjesto tišine”. “Ostanite tihi, ostanite živi” vrištale su najave filma koji je na svjetskim kino blagajnama ostvario zaradu od 340. milijuna dolara (ulaganje u film bilo je manje od dvadeset milijuna).

Priča filma odvela nas u buduće vijeme u kojem je ljudska vrsta postala lovina. Planetom vladaju brzi i efikasni predatori koji reagiraju na svaki zvuk – jedina sigurnost za ljude je u tišini. Nema zvuka, nema opasnosti – najmanji šum u većini slučajeva znači smrt. U takvom okruženju živi obitelj Abott. Uspijevaju preživjeti no ostati u tišini čitavo vrijeme nije jednostavan zadatak…

“Mjesto tišine” bio je, između ostalog, film o obitelji, ali istodobno i obiteljski projekt para Krasinski/Blunt. Osim glumačkog posla John Krasinski bio je redatelj i scenarist prvog filma. S obzirom na događaje u prvom filmu Krasinskog nećemo gledati na novom glumačkom zadatku, ali novo glumačko pojačanje je Cillian Murphy. Emily Blunt ponavlja ulogu majke koja daje sve kako bi preživjela i zaštitila djecu u nemogućim uvjetima…

O radnji nastavka se ne zna previše tek napomene kako će nastavak otkriti detalje o trenucima kada su predatori zbog kojih je Zemlja postala mjesto tišine preuzeli kontrolu. Dio priče odnosi se i na nove prijetnje za obitelj Abbott koja ne dolazi od predatora. O kakvoj je, novoj, prijetnji riječ saznat ćemo od 28.05 …. Do tada pogledajte trailere koji obećavaju.

 

Prethodni članakNAJČITANIJI TEKSTOVI NA PORTALU GOODTALKING U 2019. GODINI
Sljedeći članakBRAD PITT: 10 ODABRANIH
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.