PIRANHA 3DD

REDATELJ:John Gulager
GLAVNE ULOGE:Danielle Panabaker,Ving Rhames,Christopher Lloyd,Matt Bush,David Hasselhof,Gary Busey
TRAJANJE:75 minuta

Sada davne 1981 godine jedan se tada anonimni, nepoznati redatelj prihvatio režiranje filma o piranhama. Bio je to nastavak istoimenog naslova koji je tri godine ranije ranije režirao Joe Dante, koji će se kasnije proslaviti “Gremlinima”. Prvi dio nije bio ništa posebno, dok je spomenuti nastavak loš film u svim svojim segmentima (priča,specijalni efekti…). Međutim, Piranha 2 je bio redateljski prvijenac čovjeka čiji su filmovi kasnije zaradili milijarde dolara na kino blagajnama i osvojili nebrojene nagrade uključujći i desetke Oscara. Naime, Piranhe s početka osamdesetih je režirao James Cameron redatelj “Avatara”, “Terminatora 2”, “Titanika”, “Istinitih laži”, “Bezdana”, “Aliensa” i mnogih drugih filmskih hitova. Dokaz da je svaki početak težak….

Redatelj ovih Piranha sigurno neće postati novi Cameron, ali nakon gledanja njegovog filma više ni cameronove “Piranhe” ne izgledaju tako loše. Sadržaj filma je nepotrebno previše prepričavati ali..  ukratko. Godinu dana nakon pokolja na jezeru Victoria, piranhe su opet u akciji i napadaju osoblje i goste novootvorenog vodenog parka….I to bi bilo to. “Piranha 3DDD” izgleda poput tipičnog eksploatacijskog filma prepun krvi, nasilja i ponešto sexa. Za razliku od prvog djela sise su kod sporednih “junakinja”  još veće, scene napada “ribica” još krvavije, a humor morbidniji i bizarniji (nevjerojatno je u koje se sve ljudske šupljine piranhe mogu zavući i koje sve ekstremitete povrijediti čak i ako vode  nema u blizini). Atrakcija filma je vjerojatno trebalo biti pojavljivanje Davida Hasselhofa “zvijezde” serije Spasilačka služba koji ovdje glumi odnosno parodira samog sebe. Međutim, kako ta parodija može biti uvjerljiva kada je čovjek napravio karijeru na serijama koje su same po sebi parodija (“Spasilačka služba” ionako izgleda poput jeftinog mekog pornića, a u “Knight rideru” partner samodopadnog Davida je auto koji govori?!). To se teško može nadmašiti.. Ima tu još poznatih “likova”; Christopher Lloyd (sjajna uloga otkačenog znanstvenika u trilogiji “Povratak u budućnost”) koji je i ovdje znanstvenik, Ving Rhames (“Pakleni šund” i “Nemoguća misija”), te Gary Busey ( “Pakleni val” i nominacija za Oskara za najbolju mušku ulogu u film “Priča o Buddyu Hollyu” 1978 godine), ali nijedan od njih ovaj film nije uspio napraviti boljim i zanimljivijim…što i nije njihova krivnja…

Piranha 3DD je dosadan, nezanimljiv film koji će rijetko kojeg gledatelja zadovoljiti. Mješavina nekoliko žanrova (horror,komedija,akcija) koja nije niti horror niti akcija niti komedija. Prazno i neinventivno.I zbjeći pogotovo iz razloga što trenutno u našim kinima ima puno zanimljivijih i boljih filmova. Doduše rijetko koji film je i lošiji i nezanimljiviji od Piranha 3dd….

OCJENA:2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)