VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 03.05 

 

RTL, 22.30: Umri muški 3

Nakon dvojke koju je režirao Renny Harlin treći dio priče o McClaneu i njegovom muškom umiranju režira John McTiernan. McTiernan je redatelj prvog filma, ali u ovom je nastavku potpuno okrenuo priču. McClane nije sam protiv svih već ima slučajnog partnera Zeusa (Samuel L. Jackson), radnja nije smještena na jednom mjestu već McClane i Zeus jure kroz ulice New Yorka kako bi deaktivirali bombe koje je postavio Simon. Iza priče o bombama skriva se velika pljačka, ali i Simonova osveta za događaje u prvom filmu…

Willis i Jackson izvrsno funkcioniraju čitavim trajanjem filma, Jeremy Irons dojmljiv je negativac, točnije vođa negativaca. Film, očekivano, sadrži atraktivne akcijske scene i zagonetke koje treba riješiti kako bombe ne bi eksplodirale…

 

HTV 1, 20.45: Neposredna opasnost 

U “Neposrednoj opasnosti” analitičar CIA-e Jack Ryan (Harrison Ford) je u borbi s kolumbijskim narko kartelima, ali i pripadnicima vojno-obavještajnih službi SAD-a. Sukob ide sve do predsjednika. “Neposredna opasnost” prikazuje ilegalne ratove američkih tajnih službi protiv narko kartela – sve je stvar interesa i trenutnog političkog trenutka. Sve ostalo je nevažno – čak i ljudi na terenu koji se oružano suprotstavljaju pripadnicima kartela. Film ispunjen izvrsnim akcijskim scenama čija oštrica kritike ide prema samom vrhu američke administracije.

 

SUBOTA, 04.05

 

Doma Tv, 20.00: Ratnik

Sportska drama iz 2011. godine u kojoj se obiteljska priča odnosno teški obiteljski odnosi rješavaju, između ostalog, u ringu. Priča filma prati bivšeg marinca Tommyja Conlona koji se nakon dugogodišnje vojne službe, traumatiziran prošlošću vraća kući. Uz očevu nadzor i savjete Tommy počinje se pripremati za veliki borilački turnir pod imenom Sparta u kojem pobjednik uzima sve. Tommy uspješno počinje turnir, izgleda nepobjedivo no za konačnu nagradu morat će pobjediti duhove prošlosti i brata koji se prijavio na turnir. Glumačku ekipu filma predvode Tom Hardy, Nick Nolte i Joel Edgerton.

 

RTL, 21.50: Planet majmuna: Rat

Završni dio iznimno uspjele i uspješne “Planet majmuna” trilogije. Posljednji dio konačni je obračun Caesara i njegovih majmuna protiv militantnog pukovnika McCullougha (izvrsni Woody Harrelson). “Planet majmuna: Rat” je, kako i naslov sugerira, pravi ratni film u kojem se mogu pronaći filmovi koji su utjecali na redatelja Matta Reevesa. “Mi nismo divljaci – borimo se za opstanak” – govori Caesar. Hoće li uspjeti u svojoj borbi saznajte u subotu navečer….

GOODTALKING recenziju filma možete pronaći OVDJE  

 

NEDJELJA; 05.05 

 

DOMA TV, 20.00: Gušter

“Gušter” je film redatelja Clinta Eastwooda u kojem je zaplet rutinski, ali zbog glumačke ekipe i interakcije između glavnih protagonista film treba gledati. Barem jednom. Nick Pulovski (Eastwood glumac) iskusni je detektiv koji nema strpljenja i razumijevanja za bilo kakvu vrstu kriminala. Pulovski često pleše na rubu pravila – u trenutku kada je njegov partner ubijen za njega pravila više ne postoje. Ubrzo kreće u potragu za ubojicom – pridružit će Pulovskom novi partner David Ackerman. Ackerman je traumatiziran događajima iz prošlosti, ali igra prema pravilima sve do trenutka….kojeg ćete otkriti kada pogledate “Gušera”. Uz Eastwooda glumačku ekipu predvode Charlie Sheen, Raul Julia, Sonia Braga i Lara Flynn Boyle.

 

Share