TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Sportska drama “Izazivači” (glumačku ekipu predvodi Zendaya) u prvom je vikendu ostvarila dramu nešto više od 15 milijuna dolara (ukupno 25 milijuna) – dovoljno za prvo mjesto.

“Izazivači” su jedan od tri noviteta u top 10 – na trećem je mjestu obiteljska drama “Unsung Hero” sa zaradom od 7.7 milijuna dolara dok je akcijski triler “Boy Kills World” (Famke Jensen, Bill Skarsgard) na desetom mjestu sa zaradom od 1.6 milijuna dolara.

Prošlotjedni broj jedan sada je na četvrtom mjestu – ukupna zarada filma “Građanski rat” iznosi nešto više od 70 milijuna dolara. Novo carstvo Konga i Godzille drži visoko treće mjesto (ukupna zarada filma iznosi 519 milijuna dolara) dok je “Dina II” nakon devet tjedana prikazivanja prebacila zaradu od 700 milijuna dolara…

Spomenuti vrijedi i dobar rezultat Aliena koji je krenuo u ponovnu distribuciju (45 godina od premijere filma) i zaradio nešto manje od 1.5 milijuna dolara (11. mjesto).

 

TOP 10:

 

  1. Izazivači
  2. Unsung Hero
  3. GODZILLA X KONG: NOVO CARSTVO
  4. GRAĐANSKI RAT: Svakom carstvu dođe kraj
  5. Abigail
  6. The Ministry Of Ungentlemanly Warfare
  7. Kung Fu Panda
  8. ISTJERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRIJETNJA
  9. DINA: DRUGI DIO
  10. Boy Kills World