NAJAVA: The Ministry Of Ungentlemanly Warfare

 

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE 

 

Nakon ne pretjerano uspješnog izleta u visokobudžetne filmske vode Hollywooda (AladdinKralj Arthur: Legenda o maču…), Guy Ritchie vratio se (financijski) manjim, ali za vlastitu karijeru i gledatelje uspješnije projekte. GospodaDani gnjevaOperacija FortuneThe Covenant filmovi su koje je posljenjih godina potpisao Ritchie. (Hiper)aktivni Ritchie ide dalje – uskoro stiže i serija “Gospoda” i novi film pod zanimljivim naslovom – The Ministry Of Ungentlemanly Warfare.

Priča filma inspirirana je stvarnim događajima i prati pripadnike postrojbe za specijalne operacije koju je u vrijeme Drugog svjetskog rata osnovao Winston Churchill uz pomoć nekoliko suradnika (jedan od njih bio je i Ian Fleming kasnije poznat kao otac tajnog agenta 007). Postrojna je bila sastavljena od vrhunski obučenih ljudi koji su prije vojske bili…izvan zakona ili, najblaže rečeno, izvan normalnih životnih puteva. Oni su ratovali bez konvencija i pravila, ali su njihovi uspjesi u borbi protiv nacista ostali zapamćeni….

Priča filma izgleda kao kombincija Nemilosrdnih gadova Quentina Tarantina i Dvanaestorice žigosanih . Ritchie je okupio zanimljivu glumačku ekipu koju predvode Alan Ritchson (Reacher), Henry Cavill, Elza Gonzalez i Til Schweiger.