NAJAVA: GUY RITCHIE’ S THE COVENANT

Guy Ritchie posljednjih je godina jedan od najzaposlenijih redatelja Hollywooda. Britanski filmaš koji je stekao veliki broj obožavatelja, prije svih, filmovima “Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške” i “Snatch”, od 2017. je (bez obzira na zatvaranja uzrokovana pandemijom) potpisao čak pet filmova. Ritchie se prvo posvetio visokobudžetnim projektima ( AladdinKralj Arthur: Legenda o maču ) zatim se vratio kriminalističkim pričama (GospodaDani gnjeva ) da bi ove godine interes pronašao u špijunskim vodama (Operation Fortune: Prevara stoljeća). Ritchie se nije umorio – ove godine čeka nas “The Covenant”, još jedan projekt directed and written by Guy Ritchie….

Priča filma nešto je novo kada je o filmografiji Ritchiea riječ – radnja prati narednika američke vojske Johna Kinleyja koji kreće na posljednju misiju u Afganistanu. Posljednju prije povlačenja američke vojske. Ono što je trebalo biti rutinska vojna akcija pretvara se u noćnu moru – Kinley je ranjen, ali za narednika ima nade. U pomoć priskače prevoditelj kojeg je odabrao za misiju. Njegovo ime je Ahmed i Afganistan je njegova domovina…

Akcija, triler i drama žanrovske su odrednice novog filmaševa projekta – Ritchie je za novi film napisao i scenarija. S obzirom na zaplet riječ je o ozbiljnijem, može se reći i tematski zahtjevnoj filmskoj priči. U ulozi narednika Kinleyja gledat ćemo Jakea Gyllenhaala dok spasitelja Ahmheda interpretira Dar Salim.

Premijera filma u američkim kinima najavljena je za 21. 04

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)