NAJAVA: GLADIATOR II

Iako je u studenom prošle godine proslavio 86. rođendan, britanski filmaš Ridley Scott (baš kao i njegov kolega Eastwood) ne planira odlazak u mirovinu. Iako su najbolji redateljski dani iza njega (AlienBlade Runner …) Scott i dalje nastavlja žestokim ritmom kada je o redateljskom poslu riječ. U najavi je više projekata za koje Scott potpisuje režiju (između ostalih i biografska priča o članovima “Bee Geesa”) – prvi koji ćemo gledati je intrigantan projekt koji već sada izaziva različite reakcije ljubitelja filma. Riječ je o nastavku jednog od najboljih filmova u redateljskoj karijeri Ridleyja Scotta…

 

“Gladijator II” je, s obzirom na završetak filma, neočekivani nastavak. Međutim, Scott je inzistirao na dvojci – poveznica između filmova je Lucillin sin, Lucius. Maximus ostaje mrtav i nema uskrsnuća već je Lucius novi glavni protagonist oko kojeg je Scott snimio nastavak.

O detaljima radnje malo se zna, ali trailer izgleda vrlo zanimljivo i atraktivno – scenarist filma je David Scarpa (Napoleon). Scott je okupio jaku glumačku ekipu koju predvode Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Derek Jacobi i Connie Nielsen.

Premijera nastavka najavljena je za 22.11…. 2024 godine…..