TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Novi broj jedan je projekt japanskog majstora animacije Hayaoa Miyazakija. Njegov “The Boy and The Heron” (Kimitachi wa do ikiru ka) u prvom je vikendu prikazivanja ostvario zaradu od veću od 10 milijuna dolara (ukupna zarada filma na svjetskim kino blagajnama iznosi više od 97 milijuna.

“The Boy and The Heron” nije jedini novitet u top 10 – na osmom je mjestu “Waitress: The Musical” – zarada filma iznosi 3.2 milijuna dolara.

Izvrsne kritike nove japanske Godzille i vrlo dobri komercijalni rezultati u ograničenoj distribuciji donijeli su normalnu distribuciju filmu koji je i dalje na trećem mjestu (ukupna zarada filma iznosi više od 50 milijuna – budžet je iznosio oko 15 milijuna dolara – dva japanska filma u tri najgledanija, zanimljiv rezultat). “Napoleon” je u svjetskoj distribuciji prebacio zaradu od 170 milijuna dolara dok je nova “Igra gladi” i dalje na visokom drugom mjestu (ukupna zarada 250 milijuna dolara).

 

TOP 10: 

 

  1. The Boy and The Heron
  2. IGRE GLADI: BALADA PJEVICA I ZMIJA
  3. GODZILLA: MINUS ONE
  4. Trolovi 3
  5. ŽELJA
  6. Renaissance: A Film by Beyonce
  7. NAPOLEON
  8. Waitress: The Musical
  9. Animal
  10. The Shift 

 

Share