VIKEND TV PREPORUKE: 06.-08. 11

PETAK: 06.11

RTL, 22.20: Telefonska govornica (Phone Booth) – (2002)

Održati napetost čitavim trajanjem filma u kojem se radnja odigrava na jednoj lokaciji nije jednostavan redateljski posao. Pokojni Joel Schumacher je uspio u filmu “Telefonska govornica” (zasluge pripadaju i kultnom američkom filmašu Larryju Cohenu, scenaristu filma). Film prati samodopadnog Stua Sheparda (Colin Farrell) koji se, spletom okolnosti, nađe zatočen u telefonskoj govornici. Na nišanu snajpera Stu mora priznati grijehe i suočiti se s vlastitim životnim odlukama, ali i priznati grijehe prošlosti…

https://youtu.be/U0n3qtERtZQ

SUBOTA: 07.11

RTL 2, 20.15: Rocky (1976)

Na svim razinama ključan i najvažniji film Stalloneove karijere. Priča o “Rockyju” počinje 24.03. 1975 godine. Tada je održan meč između Muhammada Alija i Chucka Wepnera. Prvak, za mnoge najbolji boksač u povijesti protiv nepoznatog boksača koji je u vrijeme borbe imao 35 godina. Većina je očekivala Wepnerov pad u uvodnim rundama, ali boksač je nokautiran tek krajem posljednje, petnaeste runde. Priču je Stallone iskoristio kako bi napisao scenarij koji je uspio prodati u posljednji trenutak. Koliko je Stallone bio u teškoj financijskoj situaciji svjedoči i prodaja psa – kasnije je otkupio Butkusa koji je nastupio u filmu. “Rocky” je osvojio tri “Oscara”, Stallone nije uspio osvojiti nagradu iako je bio nominiran u dvije kategorije (glumac i scenarij). Međutim, osvojio je “Rocky” publiku, ostvario izvrsnu zaradu na kino blagajnama i Stalloneu širom otvorio vrata filmskog svijeta. Film čija radnja inspirira i pokazuje kako ništa nije nemoguće….

NOVA TV, 20.15: Pravednik (The Equalizer)

“Pravednik” je, nakon “Dana obuke”, nova suradnja redatelja Antoine Fuque i Denzela Washingtona. Za razliku od dana obuke Denzel je na pravoj strani – on je mirni čovjek iz susjedstva zaposlen u trgovačkom centru. Živi sam, malo je ljudi s kojima komunicira – jedna od njih je prostitutka Teri koja posjećuje isti lokal kao i Robert McCall. Nakon što je Teri pretučena Robert McCall kreće u akciju i traži krivce – saznaje se kako je mirni čovjek iz susjedstva bivši vojni policajac. Obračun s mafijom počinje….

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

HTV 1, 22.10: Soba panike (The Panic Room) – (2002)

Nekako se čini kako “Soba panike” nije, s obzirom na ekipu filma, dobila dovoljno prostora u vrijeme kada je film izašao. I danas se triler redatelja Davida Finchera rijetko spominje – pomalo nezasluženo. Film o provali u dom Altman klaustrofobična je i mračna priča o napadu na mjesto gdje bi obitelj trebala biti sigurna te dojmljiva psihološka igra između provalnika i stanara. Jodie Foster tumači majku Altman koja živi s bolesnom kćerkom (Kristen Stewart). Provalnici su Forest Whitaker i Jared Leto – čitav film ima prepoznatljivi ugođaj Davida Finchera….

NEDJELJA: 08.11

DOMA TV, 22.00: Indiana Jones i posljednji križarski pohod (1989)

Prije nekoliko dana preminuo je Sean Connery – jedna od uloga velikog glumca koja se pamti je ona u trećem nastavku priče o Indiani Jonesu. Spielberg je dr. Jonesa (mlađeg) suočio s najvećim izazovom. Ne, to nije potraga za Svetim Gralom (mada je i taj dio priče zahtjevan) već susret s ocem. Uvođenje Jonesa starijeg u priču pun je pogodak – sve dobro iz prethodnih filmova je zadržano – dodatak je odnos oca i sina koji je….kompliciran, duhovit i zabavan. U manjoj ulozi pojavljuje se pokojni River Phoenix…. Nadmudrivanje oca i sina je vrhunski izvedeno – Ford i Connery

DOMA TV, 19.55: Mamac (Bait) 

Prije “Collaterala”, “Poroka Miamija” i “Djanga”…prije “Oscara” za interpretaciju Raya Charlesa, Jamie Foxx je bio….mamac. U filmu redatelja Antoine Fuque, Foxx igra sitnog kriminalca koji spletom okolnosti saznaje informacije o velikoj pljački u kojoj je ukradeno zlato vrijedno 42 milijuna dolara. Za informacije se interesira policija, ali i kriminalci. “Mamac” je zabavna akcijska komedija u kojoj, uz Foxxa, nastupaju David Morse i Mike Epps.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)