VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 05.07

 

RTL, 21.15: Izazivač: Le Mans 66

Christian Bale u ulozi Kena Milesa, čovjeka koji je srušio Ferrarija, ali za spomenuto dostignuće nije dobio pravo priznanje (ovaj je film zapravo najveća i najbolja posveta Milesu) jedno je od najboljih glumčevih izdanja. Miles je fanatično predan poslu koji radi – baš kao Bale glumi. Ništa Milesa odnosno Balea zaustaviti nije moglo – niti konkurencija, niti podmetanja u vlastitim redovima...

SUBOTA, 06.07

 

HTV 3, od 21.40 – Posebni dodaci: Jean-Luc Godard

  • Sympathy for the Devil (1968
  • Neustrašivi (Godard Mon Amour) – (2017)
  • Knjiga slika (2018)

 

RTL 2, 22.00: Svemogući Bruce

Bruce Nolan je, nakon lošeg dana u uredu jako ljut na Boga. Smatra kako ga je Bog zaboravio i nema razumijevanja za njegove probleme. Nema problema – Bog se javio i ustupio mjesto Bruceu. No, velika moć nosi i veliku odgovornost. Glumačku ekipu zabavne i duhovite komedije redatelja Toma Shadyjaca predvode Jim Carrey, Morgan Freeman i Jennifer Aniston.

 

 

HTV 1, 23.35: Festival straha 

Ljubitelji horora koji od “Festivala straha” očekuju žestoke, brutalne i krvave scene čitavim trajanjem filma vjerojatno će ostati razočarani. U redu, film redatelja Arija Astera sadrži više iznimno šokantnih scena, ali s obzirom na dužinu filma (147 minuta) za neke će, posebno ako se uzmu u obzir bombastične najave, biti premalo hororskog začina. Da, “Festival straha” je, više kombinacija psihološkog trilera i drame (ispunjenih tripovima, paranojom, psihodelijom i rijetko viđenim ugođajem) nego punokrvni horor. Film koji je jednako, možda i više bizaran, uvrnut, drugačiji nego stravičan. 

 

NEDJELJA, 07.07

 

Doma TV, 20.00: Tjelesna straža

Akcijski triler kojeg nose emocije koje eksplodiraju u završnim trenucima filma. Washington je bivši tajni agent Creasy koji se bori s alkoholizmom. Creasy prihvaća posao tjelohranitelja u Meksiku. Pita je djevojčica bogataša koju Creasy mora čuvati – nakon što je djevojčica oteta Creasy kreće u smrtonosni pohod i osvetu. Bivše će specijalac učiniti sve da pronađe Pitu… baš sve – čak i vlastiti život…

Brutalne akcijske scene, Denzelov glumački show, sjajna interakcija između Washingtona i Dakote Fanning…sve navedeno i više od toga možemo pronaći u “Tjelesnoj straži”. Spomenuti se mora i Christopher Walken u sporednoj ulozi….

Share