TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Iako je u top deset u odnosu na prošli vikend čak četiri noviteta, priča tjedna, mjeseca pa i godine je animirani “Izvrnuto obrnuto 2”. Nastavak  “Pixar” blockbustera iz 2015 godine postao je film s najvećom zaradom u 2024 godini. “Izvrnuto obrnuto 2” prebacio je milijardu dolara – treći tjedan zaredom film je na vrhu top liste filmova s najvećom zaradom u SAD-u.

Od četiri noviteta najbolje je rezultate postigao “Dan prvi” novi film iz serijala “Mjesto tišine”. U prvom je tjednu prikazivanja film zaradio nešto manje od 100 milijuna dolara – otvaranje u američkim kinima (53 milijuna) najbolje je od svih filmova serijala. Dovoljno za drugo mjesto.

Na trećem je mjestu “Horizont: Američka saga – prvo poglavlje” – trosatni vestern Kevina Costnera u prvom je vikendu zaradio skromnih 11 milijuna dolara.

 

Treći novitet je indijska akcijska pustolovina “KALKI 2898 AD” koja je u prvom vikendu prikazivanja ostvarila zaradu od 5.5 milijuna dolara (peto mjesto) – iz Indije dolazi i četvrti novitet, romantična komedija “Jatt & Juliet” koja se nalazi na devetom mjestu (1.5 milijuna dolara).

U top 10 se ušuljao i novi film Yorgosa Lanthimosa “Kinds of Kindness” koji je na desetom mjestu (prošlog vikenda trinaesti) dok je novi film iz serijala “Planet majmuna” nakon osam tjedana prikazivanja na osmom mjestu (ukupna zarada filma iznosi 390 milijuna dolara).

 

TOP 10: 

 

  1. Izvrnuto obrnuto 2
  2. MJESTO TIŠINE: DAN PRVI
  3. Horizont: Američka saga – prvo poglavlje
  4. ZLOČESTI DEČKI: SVE ILI NIŠTA
  5. Kalki 2898 AD
  6. Bajkeri
  7. Garfield
  8. PLANET MAJMUNA: NOVO KRALJEVSTVO
  9. Jatt & Juliet
  10. Kinds of Kindness