NAJBOLJE SERIJE (koje imaju jednu sezonu) – drugi dio

NAJJAČI GLAS (The Loudest Voice) – (2019)

AUTORI SERIJE: Tom McCarthy, Alex Metcalf

“Znam što će ljudi reći o meni. Mogu vam odabrati riječi: desničar, paranoičan. debeo. Neću ih poreći.” – govori Roger Alies u seriji “Najjači glas”. Ailes je stvorio “Fox News”, promijenio medijsku sliku Amerike (posredno i svijeta) te niz godina držao ključeve Bijele kuće. Bez obzira na ima predsjednika. Serija prikazuje uspon i pad Rogera Ailesa – njegovu moć, utjecaj na američku stvarnost. Ailes je stvorio i provodio u djelo rečenicu – govorimo ljudima ono što žele čuti. Serija prikazuje i seksualno zlostavljanje Ailesa prema zaposlenicama “Fox Newsa” – da ne duljimo previše, serije vrijedna svake minute gledanja. Jedan od razloga je i neprepoznatljivi, ali izvrsni Russell Crowe u ulozi Rogera Ailesa.

GOODTALKING recenziju serije možete pročitati OVDJE

 

POKAŽI MI JUNAKA (Show Me a Hero) – (2015)

Autor serije: David Simon

Televizijska minijatura Davida Simona autora “ŽiceKronike Times Squarea i “Treme”. Serija je temeljena na istoimenoj knjizi u kojoj su opisani stvarni događaji u gradu Yonkersu osamdesetih godina prošlog stoljeća. Gradonačelnik postaje mladi Nick Wasicsko koji se mora suočiti s delikatnom situacijom – izgradnjom socijalnih stanova usred bjelačkih kvartova. Simon na Yonkersu prikazuje probleme čitavog društva (aktualne i danas) – glumačku ekipu predvode Oscar Isaac, Winona Ryder, Alfred Molina, Jon Berthnal i nekoliko poznatih glumaca iz Simonovih projekata. Za sve buduće gledatelje preporuka da ne odustaju nakon prve epizode (koja je tek uvod u priču)….

 

WHEN THEY SEE US (2019)

Autorica: Ava Du Avernay

Ponovo istinita priča, ponovo povratak u osamdesete godine prošlog stoljeća i ponovo prikaz naličja američkog društva. Mjesto radnje je New York – u Central Parku je pronađena silovana i pretučena Trisha Ellen Meili. Uhapšeni su i za zločin optuženi maloljetnici koji su bili na krivom mjestu u krivu vrijeme. Jedan Latinoamerikanac i četvero Afroamerikanaca optuženi su i osuđeni i prije suđenja…

Brutalna i potresna rekonstrukcija slučaja Central Park five u četiri epizode pokazuje koliki su veliki problemi sporost pravde, rasizam i predrasude. Problem koji je zauvijek promijenio život petorici maloljetnika.

GOODTALKING recenziju serije možete pročitati OVDJE

 

PATRICK MELROSE (2018)

Autor: David Nicholls

Početak serije vraća nas u 1982 godinu. Upoznajemo glavnog antijunaka – Patrick Melrose pripadnik je visokog britanskog društva. Međutim, ispod plave krvi, obiteljskog nasljeđa skriva se preplašeni dječak u tijelu odrasle osobe. Odrasli Melrose teško podnosi svakodnevicu, traume iz djetinjstva utapa u različitim vrstama droga – od valiuma do heroina. Može i alkohol, samo da se lakše preživi dan….

“Patrick Melrose” je serija u kojoj glumački dominira Benedict Cumberbatch uz asistenciju Jennifer Jason Leigh i Huga Weavinga. Priča o Patricku Melroseu je, djelomično, i priča o životu britanskog visokog društva.

 

OŠTRI PREDMETI (Sharp Objects) – (2018)

Autorica serije: Marti Noxon

Nakon filmova NestalaDark places na red je došla i ekranizacija knjige “Oštri predmeti”. Književni predlošci prema kojima su snimljeni spomenuti filmovi i serija napisala je Gillian Flynn – epizode serije režirao je Jean-Marc Vallee (“Dobri dileri Dallasa ). “Oštri predmeti” prate novinarku Camille Preaker koja dolazi u gradić Wing Gap kako bi pratila istragu o ubojstvu djevojke. Camille nije slučajno odabrana – novinarka je odrasla u Wing Gapu i povratak u mjesto gdje je rođena znači za Camille susret s duhovima prošlosti. Vrlo dobru glumačku ekipu predvode Amy Adams i Patricia Clarkson.

GOODTALKING recenziju serije potražite OVDJE

 

 

Prvi dio Goodtalking pregleda serija koje imaju jednu sezonu pronađite OVDJE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)