VIKEND TV PREPORUKE 07.- 09. 08.

SUBOTA: 08.08

DOMA TV, 22.15: SNATCH (Zdrpi i briši)

Nakon velikog uspjeha dugometražnog prvijenca poznatog pod naslovom “Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške” (Lock, Stock and Two Smocking Barrels), Guy Ritchie dobiva priliku u Hollywoodu i snima “Snatch”. Riječ je o dinamičnom, stiliziranom, duhovitom u trenucima i histeričnom komadu filmske zabave koji je okupio sjajnu glumačku ekipu (Jason Statham, Benicio Del Toro, Vinnie Jones, Dennis Farina, Brad Pitt, Alan Ford…)

 

RTL, 21.40: FRANCUSKI POLJUBAC (French Kiss) 

Jedna u nizu romantičnih komedija u kojoj je glavna uloga povjerena Meg Ryan koja glumi Kate. Kate je zaljubljena u Charlieja i želi se udati za njega. Charlie izbjegava brak – stvari postanu ozbiljnije kada se Charlie javi iz Pariza (Kate nije otišla put Francuske zbog straha od letenja) gdje se zaljubio u fatalnu Francuskinju. Kate pronalazi hrabrost sjeda u avion i odlazi za Pariz. Tijekom leta upoznaje Francuza imenom Luc. On je lopov i ima planove s Kate. Točnije s njenom torbicom…

Šarmantno, zavodljivo, duhovito – sa stilom. Tako izgleda opisa ove romantične komedije. Uz Meg Ryan u filmu se pojavljuju Kevin Kline, Timothy Hutton i Jean Reno.

HTV 1, 22.25: GOSPODIN BROOKS (Mr. Brooks)

Ako bi tražili lik sličan gospodinu Brooksu iz filma Brucea A. Evansa onda je to Dexter Morgan iz televizijske serije “Dexter”. Zajedničko Dexteru i Brooksu je….glad za ubijanjem. Brooks je ugledni poslovni čovjek koji ima mračnu stranu – mora ubijati. Ubijanje je njegova ovisnost. Posljednje ubojstvo koje će počiniti moglo bi biti i posljednje – postoji svjedok i Brooks pokušava učiniti sve da sakrije žrtvu i svoju tajnu sakrije od obitelji. Kevin Costner u jednoj od rijetkih uloga negativca. U filmu nastupaju i Demi Moore i William Hurt.

NEDJELJA

HTV 2, 20.05: NIČIJA BUDALA (Nobody’s Fool)

Ničija budala iz naslova filma je Sully koji je pobjegao od vlastite obitelji. Mir je pronašao kao podstanar kod gospođe Beryl – svoje stan plaća dugim razgovorima s Beryl i popravcima u kući. Kada sin njegove stanodavke počini samoubojstvo Sully postaje jedina utjeha utučenoj starici….

“Ničija budala” dojmljiva je (melo)drama u kojoj dominira Paul Newman uz asistenciju poznatih glumačkih imena kao što su Jessica Tandy, Bruce Willis, Melanie Griffith – u manjoj ulozi pojavljuje se i Phillip Seymour Hoffman.

 

RTL 2, 20.15: SIROVE STRASTI (Basic Instinct)

Did you kill Mr Boz, Miss Tramell?

I’d have to be pretty stupid to write a book about killing and then kill him the way I described in my book. I’d be announcing myself as the killer. I’m not stupid….

“Basic Instinct” snimljen je 1992 godine i odmah nakon premijere film je podigao….malo je napisati prašinu. Redatelj Paul Verhoeven (“Robocop”, “Svemirski marinci”… – prvi izbor za redatelja bio je Miloš Forman, ali…. ) donio je u mainstream sirove strasti i inteligentnu femme fatale kakva se rijetko može vidjeti u Hollywoodu. Ulogu Catherine Tramell prije Sharon Stone odbilo je 13 glumica, ali to više i nije važno – ona koja je na kraju dobila ulogu savršen je odabir. Radnja filma je poznata – ako ne znate prilika je da saznate u nedjelju navečer. Film nabijen seksom (priča kaže da Douglas i Stone nisu koristili dublere), napetošću i ubojstvom za koje je optužena Miss Tramell….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)