TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, stari broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Bez obzira na, većinom, slabe kritike i pad gledanosti veći od 60 posto, “Argylle: Misteriozni špijun” je obranio broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom u američkim filmovima. Unatoč broju jedan zarada filma je daleko ispod očekivanja – “Argylle” je do sada ukupno zaradio nešto više od 60 milijuna dolara (budžet filma iznosi oko 200 milijuna). Redatelj Matthew Vaughn i ekipa filma ostanak na broju jedan mogu zahvaliti i slaboj konkurenciji u američkim kinima.

Jedini novitet u top 10 je horor-komedija “Lisa Frankenstein”. Film redateljice Zelde Williams u prvom je vikendu prikazivanja u američkim kinima zaradio 3.6 milijuna dolara.

Od naslova koji su duže vrijeme u top 10 treba spomenuti “Wonku” na petom mjestu. Nakon devet tjedana prikazivanja “Wonka” se bliži zaradi od 600 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama. Vrlo dobre rezultate bilježi i “Pčelar” – tri tjedna prikazivanja novoj su akcijskoj misiji Jasona Stathama donijeli 133 milijuna dolara. S obzirom na rezultate čini se kako ćemo Stathama ponovo gledati u ulozi Adama Claya.

 

  1. ARGYLLE: MISTERIOZNI ŠPIJUN
  2. Lisa Frankenstein
  3. PČELAR
  4. The Chosen
  5. WONKA
  6. Migration
  7. Samo ne ti
  8. Opasne djevojke
  9. American Fiction
  10. UBOGA STVORENJA

 

Share