VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 19.01

 

RTL, 22.00: Državni neprijatelj

PETAK

RTL, 21.10: Državni neprijatelj (Enemy of the State)

Hi tech akcijski triler redatelja Tonyja Scotta prati odvjetnika Roberta Claytona Deana koji se nađe na meti korupmpiranog političara i tajnih službi. Razlog za progon odvjetnika je vrpca na kojoj je snimljeno ubojstvo kongresmena. Službe će učiniti sve kako bi kompromitirale Deana i njegov život i izgleda da odvjetnik nema šanse, ali u priču se uključuje tajanstveni Edward Lyle….

Dinamičan i napet film je zanimljiv i zbog prikaza kako moderne tehnologije mogu uništiti ljudske živote u nekoliko dana. Treba spomenuti kako je film snimljen 1998. godine – teško je zamisliti kakve se danas metode mogu koristiti u praćenju bilo kojeg stanovnika planeta. Will Smith je glavna uloga filma, Jon Voight negativac – ženski dio glumačke ekipe čine Regina King i Lisa Bonet  – svi navedeni su odradili korektan posao, ali show je ukrao rutiner Gene Hackman.

 

HTV 1, 20.45: Rob Roy

Povijesna drama koja je ostala u sjedni “Hrabrog srca” iako je riječ o zanimljivom filmu s jakom glumačkom ekipom. Radnja filma vraća nas u 18. stoljeće i prati životnu priču jedne od najvažnijih povijesnih ličnosti Škotske – Roberta Roya MacGregora. Radnja je fokusirana na spletke i intrige unutar škotskog plemstva – u ulozi Roya MacGregora gledamo Liama Neesona. U glumačkoj ekipi filma su i Jessica Lange, Tim Roth, John Hurt, Brian Cox i Eric Stoltz.

 

SUBOTA, 20.01 

 

HTV 3, od 20.00: Posebni dodaci – Chuck Norris

  • Nestali u akciji
  • Heroj protiv terora

 

 

NEDJELJA, 21.01

 

Doma TV, 19.55: Odmetnuta porota

Sudski triler kao podžanr iznimno je popularan – nabrajanje najboljih bila bi duga priča, ali “Odmetnuta porota jedan je od boljih predstavnika (pod)žanra….
Riječ je o filmu koji donosi detaljan prikaz događaja koji se događaju uoči (porota) i tijekom suđenja kada rasprave nisu u toku. Poseban je naglasak na porotu koja drži ključeve presude odnosno krivnje optuženih…
U filmu se, u sudnicu, nadmeću Gene Hackman i Dustin Hoffman (već taj je detalj dovoljan za gledanje filma) – uz njih u filmu nastupaju John Cusack, Rachel Weisz, Jennifer Beals…