TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, stari broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Taylor Swift i njezin “The Eras Tour” i dalje drži vrh – ukupna zarada glazbenog-kino iskustva trenutno iznosi više od 160 milijuna dolara.

U odnosu na prošli tjedan u top 10 su dva noviteta – na drugom je mjestu dugoočekivani, novi film Martina Scorsesea. “Ubojice cvjetnog mjeseca” u prvom je vikendu prikazivanja u američkim kinima zaradio 23 milijuna dolara. Ukupna zarada filma u svjetskim kinima iznosi 44 milijuna – s obzirom na to da je riječ o filmu koji sadrži puno minuta i izvrsne ocjene kritike može se očekivati kako će De Niro, DiCaprio, Lily Gladstone i ostatak ekipe dugo trajati u top 10.

Drugi novitet je atrakcija koja je premijeru imala prije tridesetak godina- riječ je o “Predbožićnoj noćnoj mori” ( “Nightmare before Christmas”) Tima Burtona. Zarada od četiri milijuna dolara bila je dovoljno za peto mjesto.

Od filmova koji su duže vrijeme u top 10 vrijedi spomenuti kako je “Ubojstvo u Veneciji” prebacilo 100 milijuna dolara zarade na svjetskim kino blagajnama dok je “Kreator” trenutno na skromnih 90 milijuna…

TOP 10:

  1. Taylor Swift: The Eras Tour
  2. UBOJICE CVJETNOG MJESECA
  3. Istjerivač đavola: Vjernik
  4. Psići u ophodnji: Moćan film
  5. Predbožićna noćna mora
  6. Slagalica strave X
  7. KREATOR
  8. UBOJSTVO U VENECIJI
  9. The Blind
  10. Časna II