TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

U odnosu na prošli vikend čak četiri su noviteta na listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Iako animirani filmovi dobro prolaze ipak je malo iznenađenje prvo mjesto “Psića u ophodnji: Moćan film”. Psići su u zanimljivoj konkurenciji osvojili prvo mjesto s ukupnom zaradom od 47 milijuna dolara (u SAD-u film je zaradio 23 milijuna.

Na drugom mjestu je “Slagalica strave X” – horor je u prvom vikendu prikazivanja ostvario zaradu od 18 milijuna dolara u SAD-u (ukupna zarada nešto je manje od 30 milijuna). Treći novitet je znanstveno-fantastični “Kreator” redatelja Garetha Edwardsa. U prvom je vikendu film ukupno u svjetskoj distribuciji zaradio više od 32 milijuna dolara. Trenutno se “Krator” nalazi na trećem mjestu.

Četvrti novitet je “The Blind” –  drama inspirirana stvarnim događajima zaradila je nešto manje od 5 milijuna dolara. Dovoljno za peto mjesto.

Prošlotjedni broj 1, horor “Časna II” bilježi pad na četvrto mjesto, ali razloga za nezadovoljstvo ekipa filma nema – horor je u svjetskoj distribuciji zaradio više od 230 milijuna dolara (budžet 40 milijuna). Ogroman pad gledanosti (skoro 80 %) u odnosu na prošli tjedan doživio je film “Plaćenici 4“. Trenutna zarada filma iznosi mršavih dvadesetak milijuna dolara (budžet oko 100 milijuna). Rezultati koji bi mogli značiti i kraj serijala…

 

TOP 10:

 

  1. Psići u ophodnji: Moćan film
  2. Slagalica strave X
  3. KREATOR
  4. Časna II
  5. The Blind
  6. UBOJSTVO U VENECIJI
  7. Luda lova
  8. PRAVEDNIK 3
  9. PLAĆENICI 4
  10. BARBIE