TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Stallone, Statham i ostatak akcijskih plaćenika nisu bili dovoljni za prvo mjesto na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Treći vikend zaredom na broju jedan je horor “Časna II”. Film u koji je uloženo oko 40 milijuna dolara do sada je zaradio više od 200 milijuna u svjetskoj distibuciji. Već sada se može napisati kako će “Časna II” postati jedan od najisplativijih filmova godine ako se uzme u obzir omjer uloženog i zarađenog.

“Plaćenici 4” su na drugom mjestu – četvrti film ostvario je najslabije otvaranje serijala (8.3 milijuna u američkim kinima). Može se reći kako je ovo oproštaj sa serijalom – ne samo zbog godina Sylvestera Stallonea…

“Plaćenici 4” nisu jedini novitet u top 10 – na sedmom je mjestu horor-drama “It Lives Inside”. Zarada filma u prvom vikendu prikazivanja iznosi 2.6 milijuna (ukupno nešto više od 3.5 milijuna).

Novitet u 10 odabranih je i komedija-drama temeljena na istinitoj priči. “Dumb Money” (glavne uloge Paul Dano, Shailene Woodley, Seth Rogen, Vincent D’Onofrio) je napravio skok s 19 na 7 mjesto – ukupna zarada filma trenutno iznosi 2.8 milijuna dolara.

“Ubojstvo u Veneciji” trenutno je na trećem mjestu (trenutna zarada iznosi više od 70 milijuna dolara) dok je “Oppenheimer” na desetom mjestu sa zaradom većom od 925 milijuna. Film Christophera Nolana postao je komercijalno najuspješniji film kada je riječ o filmskim biografijama…

 

TOP 10:

 

  1. Časna II
  2. Plaćenici 4
  3. UBOJSTVO U VENECIJI
  4. PRAVEDNIK 3
  5. BARBIE
  6. Moje grčko vjenčanje 3
  7. It Lives Inside
  8. Dumb Money
  9. BLUE BEETLE
  10. OPPENHEIMER