VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 12.11

 

HTV 1, 20.10: KAVALIR S PIŠTOLJEM 

“Kavalir s pištoljem” je film s kojim je Robert Redford otišao u zasluženu mirovinu. Karijera velikog filmaša završena je na pravi način – inspiriran istinitom pričom film prati Forresta Tuckera, čovjeka kojem su pljačke i bijeg iz zatvora njegova su strast. Način života. Život. Redford odlazi sa stilom. Baš kako i priliči jednom od najvećih filmaša u povijesti. Uz Redforda u filmu nastupaju Sissy Spacek, Casey Affleck, Danny Glover i Tom Waits.

 

Nova Tv, 23.00: DEADPOOL 2 

Dvije godine nakon prvog filma sigao je, a što drugo, nego nastavak. Deadpool se vratio uz misao “Jebeš Wolverinea” – riječ je o prokleto zabavnoj kombinaciji bezobraznog, nekorektnog humora, nasilja s mnogobrojnim filmskim posvetama. Uz sve navedeno drugi je dio i, kako glavni superjunak govori obiteljska priča. Da, priča o obitelji kakvu je samo Deadpool mogao ispričati. Ryan Reynolds je ponovo u ulozi bezobraznog superjunaka – u filmu nastupaju i Josh Brolin, Zazie Beetz i Morena Baccarin.

 

 

SUBOTA, 13.11

 

RTL, 22.30: Avatar 

I dok čekamo nastavke (Cameron je najavio četiri nastavka koji bi se trebali prikazati od 2022 do 2028 godine) ostaje nam prvi “Avatar” film koji je zaradio milijarde dolara i osvojio niz nagrada (tri “Oscara”). Priča o Sullyju, marincu koji odlazi na planet Pandoru na kojoj se nalazi mineral neophodan za prevladavanje krize na Zemlji tehnički je dotjeran i vizualno raskošan film u kojem glumačku ekipu predvode Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez i Giovanni Ribisi.

 

Nova Tv, 20.15: OSVETNICI: ZAVRŠNICA 

Spektakularan trosatni finale filmske priče o Osvetnicima okupio je all star superjunačku ekipu koja se (ponovo) obračunala s Thanosom. Film koji je, prema zaradi na kino blagajnama, srušio rekord “Avatara” kraj je jedne superjunačke ere jer neki od najvažnijih i najpopularnijih “Osvetnika” završili su svoju filmsku priču. Zabavno, raznobojno i, na kraju priče, emotivno…

 

HTV 3, od 20.10: Radu Jude

  • Svi u našoj obitelji
  • Svejedno mi je hoćemo li u povijest ući kao Barbarima
  • Srca s ožiljcima

 

 

NEDJELJA, 14.11

 

HTV 2, 20.05: Thunderbolt and Lightfoot

Četiri godine prije “Lovca na jelene” Michael Cimino snimio je redateljski prvijenac pod naslovom “Thunderbolt and Lightfoot” na ovim prostorima poznat i pod prijevodom “Kalibar 20 za specijalista”. Thunderbolt iz originalnog naslova je Clint Eastwood, iskusni pljačkaš koji bježi pred bivšim kolegama i planira novi posao. Lightfoot je Jeff Bridges, mladi i pomalo naivni skitnica koji postaje pomoćnik Thunderbotu…

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)