PRVI POGLED: SMRT NA NILU

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE 

 

Godine 2017 britanski filmaš Kenneth Branagh i, danas bivša, major kompanija “20th Century Fox” (u međuvremenu je”Disney” progutao konkurenciju) odlučili su ponovo pokrenuti filmsku priču temeljenu na književnom predlošku Agathe Christie. Branagh se nije fokusirao isključivo na redateljski posao već je preuzeo i glavnu ulogu – Britanac je postao slavni detektiv Hercule Poirot. Branagh je za film “Ubojstvo u Orient Expressu” okupio jaku glumačku ekipu u kojoj su se našli Willem Defoe, Daisy Ridley, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Olivia Colman i Penelope Cruz. Iako je film u trenucima patio od površnosti i Branagh nije David Suchet publika, vjerojatno željna drugačijeg sadržaja, podržala je drugačiji kino sadržaj i impresivnu glumačku ekipu. Uloženih pedesetak milijuna dolara višestruko se isplatilo (zarada na svjetskim kino blagajnama bila je veća od 350 milijuna dolara) i Branagh je krenuo u realizaciju nove ekranizacije Agathe Christie.

“Smrt na Nilu” doista je smrt na Nilu – ubijena je Jacquelin de Bellefort. Ubojstvo se dogodilo tijekom krstarenja Nilom – na brodu se nalazi Poirot koji kreće u potragu za ubojicom.

Novi slučaj stari Poirot – Branagh je ponovo u dvostrukoj ulozi, redateljskoj i glumačkoj. Ostatak glumačke ekipe predvode Gal Gadot, Armie Hammer, Emma Mackey, Letitia Wright i Anette Benning. “Smrt na Nilu” u kino dvorane stiže 11.02. 2022….

 

 

 

Photo: Blitz Cinestar

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)