NAJAVA: JUSTICE LEAGUE: THE SNYDER’S CUT

Nakon što je završio posao sa Supermenom i realizirao film Čovjek od čelika , Zack Snyder je imao sljedeći plan – nakon povijesnog superjunačkog, filmskog susreta Batmana i Supermana (Batman v Superman: Zora pravednika ) plan je bio trilogija “Liga pravde”. Međutim, redateljevi planovi našli su se u ozbiljnim problemima nakon slabijeg prijema “Zore pravednika”. Kino verzija bila je kaotična, izrezana i skraćena zbog intervencije šefova Warnera – kasnije prikazana redateljska verzija znatno je smislenija, ali štetu je bilo nemoguće popraviti.

Slijedilo je turbulentno vrijeme prije premijere Lige pravde – šefovi Warnera nisu bili zadovoljni prvotnim izgledom i sadržajem filma. Zaposlili su Jossa Whedona, redatelja iz suparničkog tabora (Whedon je redatelj “Osvetnika”) koji je trebao popraviti scenarij i dodati nekoliko scena. Pred Whedonom i Snyderom postavljeni su uvjeti oko trajanja filma i datuma premijere – kao i uvijek, pretjerano uplitanje šefova kompanija u redateljski posao nije moglo dobro završiti. Bez obzira na sve, bračni par Snyder nastavio je rad na projektu (supruga Deborah bila je producentica filma) sve do ožujka 2017. kada je dvadesetogodišnja Autumn, kćerka Zacka i Deborah počinila samoubojstvo. Nakon manje od dva mjeseca Snyder i njegova supruga napuštaju “Ligu pravde”. Whedon je završio projekt – kakav je konačni proizvod bio krajem 2017. godine.

Nakon nekoliko mjeseci od premijere krenula je priča o Snyderovoj “Ligi pravde” i obožavatelji su navijali za prikazivanje filma. Pokrenuta je i kampanja ReleaseTheSnyderCut, ali sve do prije nekoliko mjeseci izgledalo je kako Snyderova verzije neće ugledati svjetla pozornice. Sve se promijenilo nakon što su HBO i Warner najavili novi streaming servis HBO MAX.

Snyderova “Liga pravde” ima otprilike četiri sata materijala. Premijerno prikazivanje najavljeno je za iduću godinu- na novoj platformi moći će se gledati u kao film. Trailer otkriva nove likove (nove u odnosu na kino film koji smo gledali), Supermana u crnom, nove događaje i čitavoj priči daje novu dimenziju. Sve navedeno uz pratnju pokojnog Leonarda Cohena i njegove “Hallelujah” gledamo od 18.03…..

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)