PRVI POGLED: DUNE

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE 

 

Jodorowsky, Ridley Scott, David Lean bili su kandidati za ekranizaciju znanstveno fantastičnog romana Franka Herberta iz 1965. godine. “Dina: pješčani planet” (Dune) doživjela je ekranizaciju 1984. godine, ali niti jedan od navedenih redatelja nije bio iza kamere – redatelj filma postao je David Lynch.

Film nije ostvario komercijalni uspjeh, kritika nije bila pretjerano blagonaklona prema Lynchu – redatelj se nakon premijere u više razgovora žalio na utjecaj i pritiske producenata na izgled filma. Lynch nije snimio “Dinu” onako kako je želio. Izgledalo je da nakon Lyncha neće biti nove ekranizacije sve do trenutka kada je objavljeno da “Warner” i “Legendary” kreću u projekt. Redatelj filma je Dennis Villeneuve.

Nakon nastavka “Blade Runnera” Villeneuve je krenuo s ekranizacijom “Dine”. Redatelj je više puta govorio kako je Dune jedna od njegovih najdražih knjiga koju je pročitao nekoliko puta. Nakon objave o pokretanju projekta Villeneuve je izjavio kako ima viziju i ideje kako bi filmska priča o Paulu Atreidesu trebala izgledati… Ako je suditi prema prethodnim redateljevim projektima “Dina” će, vizualno, izgledati spektakularno.

Paul Atreides glavni je junak kompleksne svemirske priče – on je svojevrsni spasitelj, borac protiv zla koji bi trebao spasiti Svemir od Zla…

Villeneuve je okupio moćnu glumačku ekipu – na popisu su: Zendaya, Jason Momoa, Javier Bardem, Stellan Skarsgard, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling i Rebecca Ferguson. Prva fotografija iz filma prikazuje Paula Atreidesa kojeg interpretira Timothee Chalamet.

Premijera filma najavljena je za 22.10 2021 godine….

 

 

 

 

Photo: Warner Bros Entertaiment

Photos: Warner Bros Entertaiment

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)