JAKE GYLLENHAAL – filmovi koji dolaze

“Zodijak”, “Posljednja patrola”, “Zatočene”, “Donnie Darko”, “Noćne kronike”….neki su od najpoznatijih filmova Jakea Gyllenhaala. Jedan od najboljih i publici najomiljenijih glumaca svoje generacije nastupit će u nekoliko vrlo zanimljivih filmova. Situacija je takva da se o datumima premijera ne može ništa precizno napisati, ali riječ je filmovima koji su u predprodukciji i najavljeni za realizaciju.

1. DIVISION

REDATELJ: David Leitch

GLAVNE ULOGE: Jessica Chastain

Photo: Getty Images

Od Davida Leitcha (“”,DEADPOOL 2 , ATOMSKA PLAVUŠA) stiže akcijski triler čiji zaplet ide ovako – na Crni Petak teroristi prošire zarazu na novčanicama. Riječ je o modificiranoj, smrtonosnijoj verziji velikih boginja nazvanoj “Zeleni otrov”. Zaraza se brzo širi, New York tone u kaos i jedini spas (dok se ne razvije cjepivo) su pripadnici SHC-a (Strategic Home Division) jedinice kojoj je zadatak uspostaviti red u gradu…

Prema prvim informacijama Gyllenhaal interpretira vođu jedne skupine SHC-a – riječ je o akcijskom filmu u apokaliptičnom okruženju. Jessica Chastain kao glavna ženska uloga daje dodatnu težinu i zanimljivost projektu.

2. RIO

REDATELJ: Edward Berger

GLAVNE ULOGE: Benedict Cumberbatch

Photo: Rex Shutterstock

Jedan od scenarista film je Steven Knight (radio kao scenarist serije PEAKY BLINDERS, režirao LOCKE) – redatelj je Nijemac Edward Berger. Gyllenhaal je novinar koji putuje u Rio de Janeiro kako bi posjetio i intervjuirao bogatog prijatelja. Ubrzo nakon dolaska novinar postaje dio veće igre u kojoj je ulog velik…

Cumberbatch i Gyllenhaal u trileru koji zapletom podsjeća na filmove Alfreda Hitchcocka. I više nego dovoljno za veliki interes ljubitelja filma..

3. FINEST KIND

REDATELJ: Brian Helgeland

ULOGE: Zendaya, Ansel Elgort

Photo: Getty Images

Iako je u karijeri puno pisao (scenariji za “Mističnu rijeku”, “Tjelesnu stražu”…) i režirao (“Vraćanje duga”, “42”…”) Brian Helgeland najpoznatiji je kao autor scenarija za kriminalističko remek-djelo L:A. POVJERLJIVO . Vraća se Helgeland kriminalističkim pričama u filmu “Finest Kind” (Helgeland je i scenarist filma) u kojoj Gyllenhaal i Elgort interpretiraju braću koja počinju raditi za mafijaške šefove u Bostonu. Uz spomenute glumce u filmu će nastupiti i Zendaya….

4. THE ANARCHISTS vs ISIS

REDATELJ: Daniel Espinosa

Švedski filmaš Daniel Espinosa otvorio je vrata Hollywooda kriminalističkom dramom “Snabba Cash”. Posljednjih godina režirao je Espinosa “Dijete 44”, “Sigurnu kuću” te TRAG ŽIVOTA (suradnja s Gyllenhaalom. “The Anarchisti vs ISIS” je inspiriran istinitom pričom i govori i skupini Amerikanaca, ljevičara i anarhista, koji dolaze u Siriju kako bi se na strani Kurda borili protiv ISIS-a. Gyllenhaal je potvrdio sudjelovanje u projektu – tko su ostali članovi ekipe saznat ćemo, nadam se, uskoro….

 

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)