ONAJ OSJEĆAJ KAD…

REDATELJ: Tom Gormican
GLAVNE ULOGE: Zac Efron, Miles Teller, Michael B.Jordan
TRAJANJE: 95 minuta
NAZIV ORIGINALA: That Awkward Moment

Nakon što ga je ostavila supruga, mladi liječnik Mikey (Michael B.Jordan) “rame za plakanje” nalazi kod prijatelja Jasona (Zac Efron) i Daniela (Milles Teller). Prijatelji se odlučuju “osvetiti” ; do daljnjega se neće zaljubiti i ozbiljnije vezati za pripadnice ljepšeg spola. Samo ludi izlasci i avanture za jednu noć. No, njihov dogovor ubrzo dolazi u pitanje; Mikey susreće tajanstvenu, šarmantnu “djevojku s naočalama” (Kate Simses), Jason upoznaje Ellie (Imogen Potts) dok Daniel počinje ljubovati s Chelsea (Mackenzie Davis)….

 

I ove filmske godine, kao protutežu skupim i bučnim “blockbusterima”, Hollywood će “izbaciti” određeni broj manjih, jeftinijih projekata. Većinom je riječ o dramama i komedijama koje uz mali rizik “ciljaju” na publiku kojoj superheroji i visokobudžetne ekstravagancije nisu prvi filmski izbor. “Onaj osjećaj kad….” je jedan od takvih projekata. Budžet filma iznosi osam milijuna, zarada u svjetskim kinima je prešla četrdeset milijuna dolara. Komercijalno opravdan, kreativno baš i ne; film nije ponudio ništa novoga. Teme koje obrađuje “Onaj osjećaj kad…” su ljubav, vjernost, prijateljstvo, emocionalno sazrijevanje. No, u filmu su te vječne teme obrađene na površan i nezanimljiv način.

 

“Onaj osjećaj kad…” je film koji želi puno, a postiže jako malo. Za vrijeme gledanja filma stječe se dojam da je redatelj i scenarist Tom Gormican (film je njegov prvijenac) inspiriran televizijskom serijom “Seks i grad”. Mjesto radnje je isto (New York), različit je spol glavnih likova. Ovaj put su to muškarci u prevrtljivim dvadesetim godinama života. Iako je film predvidljiv i prepun motiva koje smo već puno puta imali prilike vidjeti to i nije njegov najveći problem. Redatelj se nikako nije mogao odlučiti kakva komedija bi “Onaj osjećaj kad…” trebala biti; on koketira s romantikom odnosno romantičnom komedijom, zatim se koristi i “toilet” humorom (koji je u filmu nadograđen i sa “penis humorom”), a u određenim minutama trajanja film pokušava biti ozbiljna studija muško-ženskih odnosa. Takav scenarij nije slučajan; cilj mu je pridobiti što širi krug ljubitelja filma. No, na kraju priče, film je zbunjujuća kombinacija svega navedenog što radnju čini neujednačenom. Redatelj je ostao u raskoraku; film je nedovoljno mudar i inteligentan u prikazu muško-ženskih odnosa da bi ga se shvatilo (pre)ozbiljno, te je premalo duhovitih minuta da bi bio dobra komedija. Ženski dio glumačke ekipe je puno dojmljiviji od muških kolega (Imogen Potts i MacKenzie Davis su superiorne svojim filmskim partnerima). “Onaj osjećaj kad…” je film koji ne nudi previše. Tek poneku zabavnu minutu i odgovore na vrlo osebujna pitanja (npr: koji detalji otkrivaju da se nalazite u stanu prostitutke i kako obaviti malu nuždu ako ste se predozirali viagrom). Da, dečki iz filma koriste viagru….A tek su u dvadesetima…

OCJENA:5

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)