SEKTOR 8

REDATELJI:James Mather,Stephen St.Ledger
GLAVNE ULOGE:Guy Pearce,Maggie Grace,Peter Stormare,Vincent Regan
TRAJANJE;90 minuta

“Sektor osam” je premijerno prikazan u Hrvatskoj krajem petog mjeseca. Reklamna kampanja je bila prilično agresivna, ali film je vrlo brzo “nestao” sa programa naših kina .Tada ga nisam uspio pogledati,  unazad nekoliko tjedana cijela priča se ponavlja ali ovaj put riječ je o videotekama raznih kablovskih operatera putem kojih se ovaj naslov može posuditi i pogledati. Pošto se u videotekama filmovi ne “gase” toliko brzo odlučio sam  konačno pogledati ovaj film.Odlučio i požalio….
Bivši vladin dužnosnik agent Snow (Guy Pearce) je u problemima; neopravdano je optužen za špijunažu a da bi dobio oprost morati će osloboditi predsjednikovu kćer (Maggie Grace) iz zatvora u kojem su kažnjenici preuzeli kontrolu. Dodatni problem je što zatvor  kruži oko zemljine orbite….

Jako je teško pisati nešto suvislo nakon gledanja ovog filma. Iako je glumačka solidna, budžet oko dvadesetak milijuna dolara, a ideju za film je osmislio i na scenariju radio Luc Besson (uistinu mi nije jasno kako je Besson “blagoslovio” ovakavu šlampavu realizaciju svoje ideje osim ako nije imao baš nikakvog utjecaja na snimanju i kod formiranja konačnog proizvoda) rezultat je stvarno loš. Ajde da opravdamo loše specijalne efekte zbog manjeg (ali definitivno ne premalog) budžeta obzirom da je riječ o SF akcijskom trileru, ali nevjerojatno je kako je sve ostalo prazno i neuvjerljivo u ovom filmu. Glavni junak koji bi po redateljsko- scenarističkim zamislima trebao biti “cool” je ustvari dosadan. Iako je Pearce dokazao da zna gluniti ovdje mu nije bilo spasa. Radnja je predvidljiva, a kemija između dvoje glavnih likova je toliko”nategnuta” i umjetna da je to sve skupa teško za gledati. Dalje trošiti riječi na ovaj “akcijski spektakl” bilo bi suvišno. Tek preporuka da se ne troši uzalud vrijeme i novac na ovaj film.
OCJENA:2

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)