PROJEKT X

REDATELJ:Nima Nourizadeh
GLAVNE ULOGE:Thomas Mann,Oliver Cooper,Dax Flame,Jonathan Daniel Brown
TRAJANJE.85 minuta

Srednjoškolac Thomas (Thomas Mann) nakon šta mu roditelji odlaze od kuće na par dana odluči napraviti tulum. Zajedno sa svojim prijateljima poziva “nekoliko” poznanica i poznanika. Nakon šta svi stignu u Thomasovu kuću party počinje za koji nitko ne sluti da će završiti sa katastrofalnim posljedicama po Thomasovo susjedstvo i njegov dom….
“Projekt X” odgledao sam prije dosta vremena. Nisam mislio posvećivati pažnju ovom filmu. ali  učestali upiti vjernih čitatelja ovog bloga su me “prisilili” da napišem nekoliko rečenica.
“Projekt X” je uvreda za svakog ljubitelja filma i filmske komedije. Klišeizirani zaplet o trojici srednjoškolaca, “outsidera” koji organiziraju tulum da bi privukli pažnju prvenstveno ljepšeg spola, pa onda i ostatka društva dobila je ovdje još jednu, idiotskiju dimenziju. Naime. ovaj film se sastoji od gomile scena gdje glavni likovi pokušavaju (ali ne uspijevaju) biti smiješni koje su prožete infantilnim, stupidnim “humorom”. Tulum koji su organizirali izmiče kontroli i na kraju izaziva katastrofalne posljedice, ali  radnja je toliko nerealna i neuvjerljiva da je cjelina potpuno neuspjela. Tinejdžeri, junaci filma su prikazani kao skup maloumnih individua kojima je jedini cilj nešto povaliti, popiti,progutati ili popušiti. Ok, slažem se da svi u pubertetu prolazimo takve faze…ali veći dio nas nije zbog toga srušio pola kvarta ili uradio nešto slično. A kako se može adolescentska opsjednutost seksom prikazati simpatično i duhovito pokazao nam je film “Američka pita” koji je svoje svoje junake ismijavao ali ih nije prikazao kao grupu maloumnika. I onda na kraju filma naš junak postaje priznat i poznat tek nakon šta je srušio pola kvarta i uvalio sebe i obitelj u probleme do kraja života. Ma katastrofa !!!
“Projekt X” je jedan od glupljih filmova koje sam ikada pogledao.U svakom filmu nastojim pronaći nešto vrijedno spomena, ali u ovome je jedino vrijedno što traje samo osamdesetak minuta.
OCJENA:2

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)