VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 28.07

 

NOVA, TV: 23.30: Let

Denzel Washington – heroj ili negativac? U filmu redatelja Roberta Zemeckisa, Denzel interpretira poročnog pilota Whipa Whitakera. Tijekom jednog leta Whitaker hladnokrvnošću i manevrima spašava avion od rušenja – avion i živote putnika i članova posade. Whitaker postaje instant heroj, ali stvari se počinju mijenjati kada se otkrije kako je pilot tijekom manevra imao velike količine promila alkohola u krvi. Uz Washingtona u filmu nastupaju Don Cheadle i John Goodman.

 

SUBOTA, 29.07

 

HTV 3 od 21.15: Al Pacino

  • Pasje popodne
  • Panika u parku droga 

 

Doma Tv, 19.55: Milijunaš s ulice

Bajkovita priča o Jamalu koji se nađe na vrućem stolcu kviza “Milijunaš”. Jamal uspješno daje odgovore na pitanja koristeći događaje koji su obilježili njegov život. Film redatelja Dannyja Boylea (Trainspotting, Sasvim malo ubojstvo, 28 dana kasnije) osvojio je osam Oscara (uključujući za najbolji film i najboljeg redatelja). “Milijunaš s ulice” promovirao je glumca Deva Patela…

 

NEDJELJA, 30.07

 

RTL, 22,00: Dunkirk

Veliko platno najbolje prikazuje sve potencijale filma Christophera Nolana. Međutim, “Dunkirk” vrijedi pogledati i u kućnoj radinosti – film prikazuje operaciju povlačenja u tri dimenzije (zrak, zemlja, voda). Intenzivan i napet, izvrsno režiran, bez suvišnih minuta s vrhunskom glumačkom ekipom…

GOODTALKING recenziju za “Dunkirk” možete pročitati OVDJE 

 

HTV, 21.10: Dobar, loš, zao

Iako je vestern žanr američki proizvod i obrađuje dio američke povijesti neki od najvećih i najvažnijih vesterna nose predznak špageti. Jedan od njih je “Dobar, loš, zao” posljednji film dolarske trilogije (o filmovima “Za šaku dolara” i “Za dolar više” u idućim nastavcima). “Dobar, loš, zao” više je od vesterna – riječ je o jednom od najboljih filmova u povijesti. Filmska priča o lovcima na zlato briljantno je režirana (završni obračun na groblju je maestralan), prati je sjajna glazba Ennija Morriconea uz nezaboravne glumačke izvedbe Clinta Eastwooda, Lee Van Cleefa i Ellija Wallacha.

Goodtalking recenziju filma možete pročitati OVDJE 

 

RTL 2, 20.15: Savršeni svijet

Costnerova suradnja s Eastwoodom gledatelja upoznaje s Butchom Haynesom. Butch je zatvorenik koji s kolegom Terryjem bježi iz zatvora. Tijekom bijega bjegunci uzimaju dječaka Phillipa za taoca – kako vrijeme prolazi otmičar i dječak postaju….prijatelji. Odnos između bjegunca i dječaka ne može dugo trajati jer policija je krenula u potjeru. Jedan od policajaca je Red Garnett. Drama s velikim D koja gledatelje povezuje s protagonistima. Malo je onih koji će ostati ravnodušni nakon posljednje scene filma….