TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Iako “Deadpool i Wolverine” i dalje bilježi vrlo dobre rezultate na svjetskim kino blagajnama nakon tri tjedna imamo novi broj jedan – “Alien Romulus” u prvom je vikendu prikazivanja na američkim kino blagajnama ostvario zaradu veću od 40 milijuna dolara – ukupna zarada na svjetskim kino blagajnama iznosi više od 108 milijuna.

Alien: Romulus” jedan je od tri noviteta u top 10 – na petom je mjestu animirana čarolija “Laika” studija pod naslovom “Coraline”. Riječ je ponovnoj distribuciji filma povodom godišnjice premijere (premijera “Coraline” dogodila se prije 2009. godine). Film je u proteklom vikendu zaradio više od osam milijuna dolara…

Treći novitet nalazi se na devetom mjestu – riječ je o indijskoj horor komediji “Stree 2” koja je u prvom vikendu prikazivanja zaradila nešto više od 2.5 milijuna dolara.

Deadpool i Wolverine” je ovoga tjedna na drugom mjestu (ukupna zarada veća od 1.1 milijarde dolara), ali je stigao na vrh liste filmova s najvećom zaradom koji imaju “R” oznaku (film u američkim kinima mlađi od 17 godina mogu gledati samo uz pratnju roditelja ili skrbnika).

Katastrofalne rezultate bilježi “Borderlands” – iako je film nastao prema popularnoj videoigri te ima vrlo zanimljivu glumačku ekipu (Jamie Lee Curtis, Cate Blanchett…) gledanost “Borderlandsa” je u odnosu na prošli tjedan pala za više od 70 % i trenutna zarada filma iznosi tek nešto više od 18 milijuna dolara (budžet oko 120 milijuna).

 

TOP 10:

 

  1. ALIEN: ROMULUS
  2. DEADPOOL I WOLVERINE
  3. Priča završava s nama
  4. TWISTER 2
  5. Coraline
  6. Gru i Malci: Neustrašivi špijuni
  7. Trap
  8. IZVRNUTO OBRNUTO 2
  9. Stree
  10. Borderlands