TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

U odnosu na prošli vikend samo je jedan novitet na top listi filmova s najvećom zaradom u američkim kinima. Jedan, ali vrijedan – animirani “Izvrnuto obrnuto 2” (Inside Out 2 – nastavak filma iz 2015 godine) u prvom je vikendu prikazivanja ostvario zaradu od čak 295 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama (155 milijuna u SAD-u – prvi film je u vikendu otvaranja u Americi zaradio 90 milijuna). Budžet nastavka iznosi oko 200 milijuna – izvrsno otvaranje naznaka je kako bi nastavak mogao komercijalno nadmašiti prvi film (zarada filma iz 2015. godine iznosi 858 milijuna).

Prošlotjedni broj jedan, četvrti film serijala “Zločesti dečki” sada je na drugom mjestu – ukupna zarada filma trenutno iznosi 214 milijuna dolara dok je novi “Planet majmuna” film nakon šest tjedana prikazivanja skočio za dva mjesta i sada je ponovo u top tri (trenutna zarada filma iznosi 374 milijuna dolara).

“Furiosa” je trenutačno na sedmom mjestu s ukupnom zaradom od samo 160 milijuna dolara – na desetom mjestu nalazi se “Gospodar prstenova: Prstenova družina”. Riječ je o produženoj redateljskoj verziji koja je u prvom vikendu prikazivanja zaradila nešto više od 600 tisuća dolara….

 

TOP 10:

 

  1. Izvrnuto, obrnuto 2
  2. Zločesti dečki: Sve ili ništa
  3. PLANET MAJMUNA: NOVO KRALJEVSTVO
  4. Garfield
  5. Promatrači
  6. Imaginarni prijatelji
  7. FURIOSA: POBJEŠNJELI MAX SAGA
  8. KASKADER
  9. STRANCI: PRVO POGLAVLJE
  10. Gospodar prstenova: Prstenova družina