PRVI POGLED: SUPERMAN (2025)

Prošlo je nešto više od deset (!!!) godina od premijere jednog od najzabavnijih i najpopularnijih superjunačkih filmova. Čuvari galaksije postao je veliki kino hit i dobio je dva nastavka – serijal je širom otvorio vrata Jamesu Gunnu – američki je filmaš još tijekom realizacije drugog filma iz “Čuvari galaksije serijala” prihvatio ponudu za oživljavanje, većinom, komercijalno posrnulog DC superjunačkog svijeta. Gunn je dobio velike ovlasti u realizaciji budućih DC projekata – prvi je bio brzopotezna nova verzija Odreda otpisanih. Iako je film imao prepoznatljiv redateljev rukopis i superioran je istoimenom prethodniku velika gužva na Corto Malteseu doživjela je potop na kino blagajnama, ali Gunn ide dalje. Nakon bezobraznog i nekorektnog Mirotvorca , Gunn je krenuo u možda i najveći izazov karijere. Još jednom filmskom oživljavanju Clarka Kenta. Supermana.

Na društvenim je mrežama Gunn objavio fotografiju novog Supermana – Henry Cavill je otišao u povijest  novi je Clark Kent  David Corenswet. Mladi američki glumac (rođen 1993. godine) nastupio je, između ostalih, u serijama “Kuća od karata”, “Ovo je naš grad” i filmu “Pearl”. Corenswet je izbor redatelja za kojeg Gunn smatra kako je idealan za novu priču o Supermanu. 

Foto: DC

Uz Corensweta glumačku ekipu predvode Nicholas Hoult (Lex Luthor), Nathan Fillion (Green Lantern), Isabela Merced (Hawk Girl), Rachel Brosnahan (Lois Lane) i Wendell Pierce (Perry White). Spominje se i Milly Alcock kao Supergirl, ali službena potvrda nije stigla…

Detalje o radnji filma Gunn, očekivano, skriva – spomenuto je tek nekoliko rečenica prema kojima Clark Kent pokušava pronaći ravnotežu u životu rastrganom između novinara, običnog čovjeka i superjunaka koji spašava svijet

Radni naslov filma bio je “Superman: Legacy”, ali je, za sada, redatelj i scenarist Gunn izbacio legacy i ostao je samo… Superman.

Premijera filma najavljena je za 11. srpnja 2025. godine.