SEDAM PREPORUKA ZA SERIJE IZ EON VIDEO KLUBA

Prije petnaestak dana mogli ste, točnije još uvijek možete,  na Goodtalking stranicama pronaći izbor Oscar filmova  u EON Video klubu. Nakon filmova stižu serije – pred Vama je nekoliko serija, preporuka za gledanje. Uz sve navedene  u bogatoj ponudi nalazi se više od  25 000 naslova(!!!). EON TV možete isprobati na 30 dana, potpuno besplatno.

Sve o EON Video klubu možete pronaći OVDJE – vrijeme je za nekoliko serija koje su vrijedne Vašeg vremena….

 

MOMCI S MADISONA (Mad Men)

 

Foto: AMC

 

Sedam sezona, 92 epizode

 

Brojke kažu ovako – serija “Momci s Madisona” je tijekom prikazivanja osvojila 143 različite nagrade – najvrednije od njih su 16 Emmyja u različitim kategorijama (uz više od 400, točnije 403 nominacije !!!). Impresivni rezultati koji su rezervirani samo za najgledanije i najutjecajnije serije što su “Momci s Madisona” (p)ostali. Radnja serije smještena je u izmišljenu marketinšku agenciju “Sterling Cooper” sa sjedištem na Madison Aveniji u New York. Šezdesete su godine prošlog stoljeća i kreativni direktor Don Draper (on se tijekom sezona pokazao kao protagonist koji je dobio najviše prostora) te niz njegovih suradnika pokušavaju uspjeti u poslu – nije samo poslovni uspjeh važan uspjeh serije već i odnosi između likova odnosno privatni životi protagonista. Serija je ubrzo nakon premijere osvojila gledatelje izgledom, dizajnom i vjernom rekonstrukcijom vremena u kojem se radnja serije odigrava, ali i snažnim političko-društvenim komentarom koji se ne odnosi samo na prošlost. Izvrsnu glumačku ekipu predvode Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss, January Jones, Christina Hendricks, John Slattery, Alison Brie…autor serije je Matthew Weiner (stvaranje serije bilo je vrlo zanimljiv….).

 

MRAZ (Szadz)

 

Foto: HBO

 

U ponudi EON Video kluba dostupne su dvije sezone, 14 epizoda

 

Eksplozija snimanja serija kojoj smo svjedoci posljednjih godina ne događa se samo u SAD-u – veliki broj serija dolazi iz Europe i među njima se mogu pronaći naslovi za svačiji ukus. Za ljubitelje mračnih, brualnih, napetih i ponešto drugačijih kriminalističkih priča idemo u Poljsku – serija “Mraz” počinje ubojstvom. Žrtva je mlada djevojka – zločin ima elemente ritualnog. Istragu preuzima istražiteljica Agnieszka Polkowska i lov na ubojicu može početi. Zašto je “Mraz” drugačija serija? Jedan od razloga je činjenica kako gledatelj vrlo brzo saznaje tko je ubojica. Međutim, otkrivanje identiteta ne utječe na napetost “Mraza” jer epizode donose šokantna saznanja o ubojici, ali i istražiteljima. Serija se, između ostalog, bavi i toksičnom utjecaju religije, trenucima kada se vjera pretvara u sredstvo obmane i zlostavljanja. Glumačku ekipu predvodi jezivo uvjerljivi Maciej Stuhr u ulozi….ha, znate već koga….

 

 

DES 

 

Foto: ITV

 

Tri epizode

 

Ostajemo u Europi, točnije u Londonu. Serija “Des” idealna je za sve ljubitelje serija koji čitavu priču žele pogledati u jednoj večeri kao i ljubitelje kriminalističkih priča inspiriranih stvarnim događajima. “Des” ima tri epizode i vraća nas na početak osamdesetih godina prošlog stoljeća. Godina je 1983. i stanovnike zgrade u Londonu muči…odvod. Odvod je očišćen, ali su u njemu pronađene ljudske kosti. Istražitelji vrlo brzo pronalaze osumnjičenog – njegovo je ime Dennis Nielsen (Des) i on preuzima krivnju za petnaestak ubojstava. No, to je tek početak priče i potrage za istinom… Navedeni detalji radnje tek su početak prve epizode – razloge zbog kojih je slučaj Dennisa Nielsena poseban saznajte gledajući epizode serije. Napomena: glumačku ekipu predvodi vrlo dobri David Tennant u ulozi ubojice Desa…

 

PSI 

 

Foto: National Geographic

 

 16 epizoda

 

U EON Video klubu možete pronaći bogatu ponudu dokumentarnih serijala. Teško je bilo odlučiti kojeg od njih staviti na listu preporuka koju čitate – izbor je pao na “PSE”. Prema nekim procjenama na svijetu postoji više od 900 milijuna pasa – brojnost životinjske vrste ne potvrđuje samo onu staru izreku o čovjekovom najboljem prijatelju već je riječ o činjenici kako s psima zapravo dijelimo planet. Tijekom ovog serijskog putovanja autor prikazuje pse na različite načine, analiziraju njihove osobnosti i karaktere te pokazuju koliko su važni za život ljudi. Najkraće – serija tematizira povezanost pseće i ljudske vrste na svim razinama. U epizodama koje traju između 40-50 minuta prikazani su psi različitih pasmina, sudbina i značenja za čovjeka. Za sve ljubitelje pasa i onih koji će to postati serijal “Psi” je najveća moguća preporuka.

 

OVO JE NAŠ GRAD (We Own This CIty)

 

Foto: HBO

 

1 sezona, šest epizoda

 

David Simon i njegovi suradnici George Pelecanos i Ed Burns tvorci su, za mnoge, najbolje serije u povijesti. Da, riječ je o “Žici” , seriie koja u pet sezona do najsitnijih detalja secira američko društva na svim razinama (sudstvo, policija, školstvo, ekonomija…). Više od dva desetljeća kasnije Simon se vratio kući – “Ovo je naš grad” vodi nas u Baltimore (serija je temeljena na knjizi novinara Justina Feltona, Simonovog kolege) i, u najkraćim crtama, prikazuje grupu policajaca koji dobivaju specijalni zadatak preventivnog djelovanja u smanjenju stope kriminala. No statistika odnosno smanjenje broja kaznenih djela ima cijenu za društvo. “Ovo je naš grad” primarno prikazuje korupciju u policijskim redovima, ali ne zanemaruje i brojne druge društvene teme. Događaji u seriji većinom su temeljeni stvarnim događajima, događaju se tijekom više vremenskih razdoblja, ali gledatelj nema problema s praćenjem priče. Glumačku ekipu predvodi izvrsni Jon Berthnal…

 

DOLINA SREĆE (Happy Valley) 

 

Foto: BBC

 

Tri sezone, 18 epizoda

 

“Dolina sreće” još je jedna potvrda tradicije izvrsnih britanskih kriminalističkih serija. U prvoj će epizodi, već nakon nekoliko minuta, glavna protagonistica, policajka Catherine Cawood izgovoriti sljedeće riječi: “Zovem se Catherine, imam 47 godina, živim sa sestrom, bivšom ovisnicom o heroinu. Imam dvoje odrasle djece, jedno je mrtvo, drugo ne razgovara sa mnom. I unuka…Uvod koji sjajno opisuje događaje u seriji pomalo ciničnog naslova. Catherine je istražiteljica koja rješava zločine, ali se redovito sudara Royceom, psihopatom, silovateljem i ubojicom. Način na koji su autori serije povezali policajku i zločinca rijetko je viđen – no, Royce nije jedini zločina čija nedjela policajka Cawood mora riješiti. Sarah Lancashire izvrsna u glavnoj ulozi, jednako je dobar i James Norton kao Joyce.

 

THE WALKING DEAD: THE ONES WHO LIVE 

 

Foto: AMC

 

1 sezona, 6 epizoda – trenutno su dostupne četiri epizode (ritam izlaska je jedna tjedno)

Davne 2010. godine prikazana je prva epizoda serije “Živi mrtvaci”. Dugurala je serija do 11. sezona – ogromna popularnost “Živih mrtvaca”  kao posljedicu imala je čak šest (!!!) spin off serija od kojih najnoviju “The Ones Who Live” možete gledati u EON Video klubu. U fokusu radnje su možda i najpopularniji protagonisti “Živih mrtvaca” – Rick Grimes i Michonne Hawthorne (Andrew Lincoln i Danai Gurira ponavljaju uloge iz originalne serije). Radnja serije ponovo spaja Ricka i Michonne u svijetu koji je obilježen borbom protiv živih mrtvaca, ali i ljudima koji žele preuzeti dominaciju nad nastalom situacijom. “The Ones Who Live” obavezno je serijsko štivo za sve ljubitelje “Živih mrtvaca” …. 

 

Serije spomenute u pregledu kao i niz regionalnih i globalnih naslova možete gledati bez dodatne naknade u Telemach EON Video klubu. Serije i filmove možete gledati na više uređaja te preuzeti i gledati offline

Kompletnu ponudu EON Video kluba možete pronaći OVDJE