TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Iako je novi superjunački film “Marveli” u prvom vikendu prikazivanja stigao na vrh top liste filmova s najvećom zaradom,  razloga za zadovoljstvo u “Disneyju” nema. Film ruši rekorde – osim što je najkraći film “Marvel” superjunačkog univerzuma, ali i film s najslabijim otvaranjem u povijesti superjunačkih “Marvel” priča. Budžet filma iznosi oko 270 milijuna dolara (četvrti najskuplji “Marvel” film) – trenutna zarada na svjetskim kino blagajnama iznosi nešto više od 88 milijuna (SAD kino blagajne 47 milijuna). Ako se ne dogodi čudo (box office čuda se ne događaju često) “Marveli” će postati još jedan ovogodišnji superjunački komercijalni promašaj

“Marveli” nisu jedini novitet u top 10 – na sedmom je mjestu “Journey to Bethlehem” mjuzikl božićne tematike koji je u prvom vikendu prikazivanja zaradio nešto manje od 2.5. milijuna dolara.

U top 10 je stigao i novi film redatelja Alexandera Paynea (“Stranputica”, “Nebraska”, “Nasljednici”…) – “The Holdovers” je i prošlog tjedna bio u distribuciji, ali na 16 mjesto. Ovaj tjedan napravio je skok od deset mjesta te zaradio 4.2 milijuna dolara.

Prošlotjedni broj jedan, horor “Five Night at Freddy’s” sada je na drugom mjestu (ukupna zarada veća od 250 milijuna dolara) dok je Taylor Swift na trećem mjestu – “The Eras Tour” zaradio je više od 240 milijuna dolara.

 

TOP 10:

 

  1. MARVELI
  2. Five Nights at Freddy’s
  3. Taylor Swift: The Eras Tour
  4. Priscilla
  5. UBOJICE CVJETNOG MJESECA
  6. The Holdovers
  7. Journey to Bethlehem
  8. Psići u ophodnji
  9. Radical
  10. Istjerivač đavola: Vjernik