NAJAVA: FERRARI

 

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE 

 

Iako je od premijere njegovog posljednjeg filma prošlo sedam godina, američki filmaš Michael Mann (“Colateral”, Posljednji MohikanacVrućina , “Probuđena savjest”…) nije sjedio besposlen. Mann je napisao seriju “Tokyo Vice” za koju je režirao prvu epizodu. Također, Mann je napisao nastavak “Vrućine” – da, napisao jer riječ o knjizi (čekamo ekranizaciju). Nakon serije i knjige Mann se ponovo vraća filmu. Njegov novi projekt je “Ferrari”….

Radnja filma temelji se na istoimenoj knjizi Brocka Yatesa – godina je 1957. – godina velikih problema za Ferrarija. Njegova je tvrtka pred bankrotom, odnosi u obitelji nisu idealni – Enzo se, unatoč svemu, prijavljuje za utrku “Mille Miglia”. Tisuću milja utrke kao i njen ishod promijenit će sudbinu Enza Ferrarija, ali i njegove obitelji…

Prvi izbor za glavnu ulogu bio je Christian Bale, ali je zbog prenatrpanosti rasporeda morao odustati. Kratko se spominjao i Hugh Jackman, ali je na kraju uloga pripala Adamu Driveru. Uz Drivera (koji će voziti utrke) u filmu nastupaju Shailene Woodley, Patrick Dempsey, Penelope Cruz i Jack O’Connell. 

Biografska priča o Enzu Ferrariju nudi ogromne mogućnosti – očekuje se Mann u vrhunskoj formi (kako u prikazu utrka tako i u karakterizaciji likova). Početak prikazivanja filma u domaćim kino dvoranama najavljen je za 28.12…..