VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA, 19.06:

 

RTL, 20.10: Hachiko: Priča o psu (2009)

Priča o Hachiku jedan je od najpoznatijih i najsnažnijih primjera pseće odanosti. Temeljen na istinitoj priči (priča o Hachiku i njegovu vlasniku odigrala se dvadesetih godina prošlog stoljeća) film prati profesora Wilsona i njegovog najboljeg prijatelja. Svakoga dana Hachi prati profesora na posao i čeka njegov povratka. Jednoga dana profesor se nije vratio – iznenada je preminuo, ali Hachi nastavlja čekati….
Hachikova priča postala je zaštitni znak Japana – još za života pas je dobio spomenik, željeznička stanica na kojoj je čekao nosi njegovo ime. Priča kaže da je upravo Hachiko zaslužan da njegova pasmina nije izumrla – u trenutku dok je čekao u Japanu je bilo samo tridesetak Akita (pasmina kojoj pripada Hachiko), ali su nakon nevjerojatne priče Japanci spasili vrstu. Redatelj filma je Lasse Hallstrom u glavnoj ljudskoj ulozi nastupa Richard Gere – u filmu se pojavljuju, između ostalih, i Joan Allen i Jason Alexander poznat po ulozi Constanze u televizijskoj seriji “Seinfeld”. Priča o prijateljstvu Hachija i njegovog ljudskog prijatelja veća je od života – redatelj Hallstrom to zna i sve gledatelje, ljubitelje pasa stavlja pred ozbiljno iskušenje da puste suzu zbog Hachijeve nevjerojatne vjernosti.

RTL, 22.00: X-Men: Prva generacija (2011)

Serijal o mutantima je godine 2011. doživio resetiranje i stvari su vraćene na početak. “Prva generacija” vraća nas u prošlost i prikazuje okolnosti u kojima je većina likova iz filmova o X ljudima postala onakvi kakve ih poznajemo. Novi početak donio je i nove glumačke snage tako da je “Prva generacija” okupila izvrsnu glumačku ekipu (Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Kevin Bacon…) te uspjela prikazati stare likove u nekim novim okolnostima.

 

NEDJELJA, 20.06:

 

RTL, 23.00: Umri muški 3 (1995)

Nakon dvojke koju je režirao Renny Harlin treći dio priče o McClaneu i njegovom muškom umiranju režira John McTiernan. McTiernan je redatelj prvog filma, ali u ovom je nastavku potpuno okrenuo priču. McClane nije sam protiv svih već ima slučajnog partnera Zeusa (Samuel L. Jackson), radnja nije smještena na jednom mjestu već McClane i Zeus jure kroz ulice New Yorka kako bi deaktivirali bombe koje je postavio Simon. Iza priče o bombama skriva se velika pljačka, ali i Simonova osveta za događaje u prvom filmu…

Willis i Jackson izvrsno funkcioniraju čitavim trajanjem filma, Jeremy Irons dojmljiv je negativac, točnije vođa negativaca. Film, očekivano, sadrži atraktivne akcijske scene i zagonetke koje treba riješiti kako bombe ne bi eksplodirale…

HTV 1, 23.25: Suđenje u Nurnbergu (1961)

Rekonstrukcija suđenja četvorici sudaca koji su, prema optužnici, tijekom postojanja nacističke Njemačke potpisivali smrtne presude političkim neistomišljenicima kao i ljudima druge nacije. Film u kojem se, između ostalog, prikazuje način funkcioniranja nacističkog režima kao i uloga malog čovjeka (konkretno sudaca) u mehanizmu zločina u zločinačkom, totalitarnom društvu kakvo je Njemačka u vrijeme Hitlera bila. Film je osvojio dva Oscara (scenarij i glavni glumac Maximilian Schell) – iznimno jaku glumačku ekipu predvode Spencer Tracy, Burt Lancaster, Marlene Dietrich, Richard Widmark, Judy Garland, William Shatner, i Montgomery Clift.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)