VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA 10.04:

NOVA TV, 22.00: Kong: Otok Lubanja (Kong: Skull Island)

Mudar je i opravdan potez staviti na program film o Kongu u trenutku kada upravo Kong i Godzilla vladaju svjetskim kino dvoranama i unose dašak optimizma kada je o budućnosti kina riječ. Radnja filma vraća nas u sedamdesete godine prošloga stoljeća. Bill Randa uspijeva okupiti ekipu znanstvenika i vojnika koji odlaze na tajanstveni, neistraženi otok u Tihom oceanu. Zbog položaja i meteoroloških prilika otok je teško pristupačan i ekipa ima zadano vrijeme kada može doći i otići. Dolazak je uspio, ali doček je vatren – ubrzo nakon početka istraživanja istraživače dočekuje Kong, majmun velik poput zgrade. Glavni protagonisti filma su čudovišta koja predvodi Kong, ali nije loša ni ljudska glumačke ekipa (Samuel L. Jackson, Brie Larson, Tom Hiddleston, John C. Reilly…)

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

RTL 2, 20.15: Konačna odluka (Executive Decision)

Jedna od zanimljivosti filma je (SPOILER, SPOILER, SPOILER) smrt Stevena Seagala u uvodnim minutama filma. Seagal je devedesetih godina prošlog stoljeća živio najbolje akcijske godine (“Žigosan za smrt”, “Pod opsadaom 1 i 2″….), ali u filmu redatelja Stuarta Bairda pukovnik Austin Travis, zapovjednik specijalne postojbe poginut će u prvim trenucima pokušaja ulaska u oteti Boeing 747. No, neki će ipak uspjeti ući u avion i suprotstaviti se teroristima…

Atraktivan i napet, akcijski triler u kojem se protiv terorista (njihovog vođu interpretira David Sucher – legendarni Poirot iz televizijske serije) bore Kurt Russell i mlađahna Halle Berry.

NEDJELJA: 11.04

DOMA TV, 21.45: Leon

Luc Besson u vrhunskoj formi. Leon iz naslova filma vrhunski je plaćeni ubojica koji živi u neuglednom stanu, voli mlijeko i biljke. On je vuk samotnjak – ništa čudno s obzirom na posao kojim se bavi. Jednog dana u njegov život ulazi Mathilda – Leon će spasiti život djevojčici i ona (p)ostaje dio njegovog života…

Akcioni triler koji ima emotivnu crtu – uz Jean Renoa (Leon je uloga koja je postala znak raspoznavanja francuskog glumca) i Natalie Portman u filmu nastupaju Gary Oldman i Danny Aiello.

RTL 2, 21.45: Krvavi dijamant (Blood Diamond)

“Krvavi dijamant” jedan je od onih filmova koji imaju savršeno pogođen naslov. Radnja je smještena u Sierra Leone tijekom građanskog rata krajem prošlog stoljeća. DiCaprio je Danny Archer, bivši specijalac koji krijumčari oružje koje naplaćuje u dijamantima. Archer se udružuje s lokalnim igračem Solomonom kako bi pronašli dijamant koji vrijedi dovoljno kako bi Archer zauvijek napustio Afriku. Film žestoko, brutalno i potresno prikazuje užase građanskog rata, kaosa u kojem je stradanja civila svakodnevica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)