VIKEND TV PREPORUKE

PETAK 25.12

HTV 2, 20.05 – Robin Hood: Princ lopova (Robin Hood: Prince of Thieves) – (1991)

Drugačija verzija priče o Robinu od Locksleyja. Robin se, nakon bijega iz zatvora u Turskoj (tamo je završio kao zatočenik u križarskom ratu) vraća u Englesku. Robin ima pratnju – Maor Azeem postaje vjerni Robinov pratitelj nakon što mu je ovaj spasio život. Nakon povratka u Englesku Robin saznaje kako je šerif iz Nottinghama ubio njegovog oca. Robin kreće po osvetu… Zabavan, nabijen akcijom “Robin Hood: Princ lopova” prava je kino zabava. Glumačka ekipa izvrsna – Alan Rickman ponovo vrhunski odglumio negativca, Morgan Freeman, Christian Slater i Mary Elisabeth Mastrantonio. Da, i Bryan Adams – “(Everything I Do), I Do It For you”.

HTV 1, 22.30 – BESKRAJNI DAN (Groundhog Day) – (1993)

Mislite da Vam je život postao rutina i da je svaki dan isti? Razmislite ponovo i pogledajte kako izgleda dnevna rutina u “Beskrajnom danu” redatelja Harolda Ramisa. Cinični i otrovni metereolog Phil Connors zarobljen je u istom danu i mora otkriti kako izaći iz dnevne rutine. Iako zaplet filma ima elemente fantastike, “Beskrajni dan” je, većinom, romantična komedija. Bill Murray izvrstan u jednoj od najboljih uloga karijere kao i partnerica Andie MacDowell.

SUBOTA, 26.12

HTV 1, 20.10: U 3.10 za Yumu (3:10 to Yuma)

“U 3:10 za Yumu” možda je i najbolji remake u posljednjih 15 godina. Radnja filma temeljena ja na kratkoj priči Elmorea Leonarda, prvi film je snimljen 1957 godine, pedeset godina prije remakea kojeg je režirao James Mangold (“Logan”, “Hod po rubu”). U odnosu na original film Jamesa Mangolda je znatno žešći, krvaviji i brutalniji prikaz Divljeg zapada. “U 3:10 za Yumu” je sirov i surov film u kojem je nasilje način života, preživljavanja. Sjajnu glumačku ekipu predvode Christian Bale, Russell Crowe, Ben Foster, Logan Lerman i Peter Fonda.

NEDJELJA, 27.12

HTV 2, 20.05: Bijeg u pobjedu (Victory)

“Bijeg u pobjedu” jedan je od najpoznatijih nogometnih filmova. Inspiriran mađarskim filmom “Dva poluvremena u paklu” Zoltana Fabrija iz 1961 godine, Houston je prikazao kako je nogomet često više od igre, sredstvo propagande. Priča filma počinje kada skupina zarobljenih savezničkih vojnika pristane na utakmicu protiv nogometne reprezentacije nacističke Njemačke. Nacistima je utakmica potrebna kako bi pokazali da su i na nogometnom terenu superiorni dok vojnici planiraju iskoristiti utakmicu za bijeg. Nijemci su favoriti, izgledaju nepobjedivi, ali i ekipa sastavljena od zatočenika ima svoje adute…
Houston je okupio vrlo zanimljivu glumačku ekipu. Max Von Sydow, Michael Caine i Sylvester Stallone (junak utakmice – Amerikanac koji baš i nema previše znanja o nogometu, ali brani ključnu loptu na kraju filma) glavni su glumački aduti. Tu nije kraj – zanimljivost i vrijednost filma su tadašnje nogometne zvijezde koje su nastupile u filmu (Bobby Moore, bivši trener Dinama Osvaldo Ardilles, Paul Van Himst, Kazmierz Deynna i, za mnoge najveći nogometaš u povijesti, Pele). Zabavan i dopadljiv,  “Bijeg u pobjedu” je obavezna filmska lektira ne samo za ljubitelje nogometa. Ako ništa drugo zbog glumačke ekipa i nekoliko izvrsno režiranih scena od kojih se najviše pamti trenutak Peleovih škarica na koje mora zapljeskati i njemački časnik Von Steiner (Max Von Sydow).

RTL 2, 20.15: Gremlini 2: Novo leglo (Gremlins 2: The New Batch)

Šest godina nakon prvog filma stiglo je novo leglo Gremlina. Gizmo će postati beskućnik i nakon dodira s vodom stiže nova vojska Gremlina koji ruše sve pred sobom. Billy i Kate ponovo se nađu na prvoj crti obračuna protiv Gremlina – pomoći će i Gizmo koji je uzora pronašao u….Rambu. Kao i prvi film, nastavak je zabavan, dinamičan, ali i produkcijski raskošniji.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)