VIKEND TV PREPORUKE 13.-15. 11.

SUBOTA 14.11

DOMA TV, 19.55 – Peti element (The Fifth Element)

Stotinjak milijuna dolara budžeta učinilo je “Peti element” u to vrijeme najskupljim filmom snimljenim izvan SAD-a. Willis je blago mamurni taksist budućnosti koji spletom okolnosti postaje zaštitnik savršenom biću Leeloo (lijepo je vidjeti kako Besson smatra svoju gospođu Millu Jovovich savršenom). U pitanju je opstanak svijeta, ali postoje oni koji žele Leeloo iskoristiti za svoje mračne ciljeve. Willis i Milla Jovovich, Chris Tucker i Gary Oldman, Ian Holm i Luke Perry….teško se oteti dojmu da je “Peti element” dobio puno više pažnje ljubitelja filma u godinama nakon kino distribucije nego u danima premijere.

RTL 2, 20.35: Rocky 2

Nakon epskog obračuna iz prvog filma Rocky Balboa dobio je priliku za uzvrat. Nakon što je izdržao na nogama sve runde u obračunu s aktualnim prvakom Apollo Creedom, Balboa pokušava živjeti od reklama, bez boksa. No, ubrzo stiže ponuda za uzvrat – Creed želi nokautirati Rockyja kako bi začepio usta velikom broju kritičara koji se javljaju nakon njihove borbe. Pripreme počinju.

Nastavak je režirao i scenarij napisao Sylvester Stallone. Glumačka ekipa je ista kao u prvom filmu, ali je ishod meča drugačiji…

NEDJELJA, 15.11

HTV 2, 20.05: Kineski sindrom (The Chine Syndrome)

Kombinacija drame, trilera i filma katastrofe prati televizijsku reporterku i snimatelja koji zabilježe incident u nuklearnoj elektrani. Incident je, zapravo, upozorenje, manji kvar koji bi mogao dovesti fatalne nesreće. Televizijske postaje odbijaju emitirati snimku, glavni i odgovorni za rad nuklearne elektrane odbijaju bilo kakvo gašenje pogona i tvrde da opasnosti nema. Iznimke je inženjer Godell kojeg nitko ne sluša, ali on uzima stvar u svoje ruke…

Nominiran u četiri kategorije za nagradu Oscar “Kineski sindrom” je horor priča o nuklearnoj prijetnji koju mnogi pokušavaju negirati ili ignorirati. S obzirom na događaje u godinama nakon premijere film ima gotovo proročanski razvoj događaja. Vrhunsku glumačku ekipu predvode Jack Lemmon, Henry Fonda i Michael Douglas.

 

 

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)