TENET u domaćim kinima 26.08 !!?? (plus datumi premijera odgođenih filmova i vijesti iz Kine)

Filmskom brzinom redaju se vijesti o (novim) datumima premijera novih filmova, otvaranja multipleksa i ostalim detaljima povezanim s početkom novog korona kino razdoblja. U Kini i Južnoj Koreji multipleksi su otvoreni, stigli su i prvi rezultati. Krenimo redom…

Odgode, novi datumi…

Brzi i žestoki 9 (“F9”) i Halloween Kills ranije su odgođeni za 2021. godinu (premijera je pomaknuta za godinu dana) – njima su se prije nekoliko dana pridružili Top Gun: Maverick (novi datum: 02.07.2021) i Mjesto tišine (23.04.2021). Stižu glasine kako će i Za smrt nema vremena (novi James Bond) uskoro dobiti novi datum premijere. Sve ozbiljnije se spominje opcija kako će multipleksi ostati zatvoreni do proljeća iduće godine, ali jučer stiže iznenađujuća vijest koja bi mogla sve promijeniti….

TENET stiže 26.08 !!!

“Warner” je službeno objavio – Tenet Christophera Nolana stiže u kino dvorane 26.08. Datum premijere odnosi se na više (među njima je i Hrvatska) država, ali ne i na SAD (čeka se i datum premijere u Kini). U Americi film počinje s prikazivanjem tjedan dana kasnije (03.09). Neočekivana i iznenađujuće odluka posebno zbog činjenice da je “Tenet” prije desetak dana odgođen na neodređeno vrijeme. Hoće li eventualno pogoršanje situacije u vezi pandemije (ponovo) uništiti kino planove vrijeme će pokazati. “Tenet” je i ranije označen kao film koji bi trebao označiti početak after corona kino života i tako bi prema sadašnjim planovima trebalo biti.

Photo: Promo

 

Otvaranje kino dvorana u Kini i Južnoj Koreji…

Kina je otvorila oko 4900 kino dvorana u dijelovima države koji su ocijenjeni sigurnima od COVIDA-19. Riječ o 44 % kino kapaciteta čitave države – kino dvorane ograničene su na 30 % od punog kapaciteta zbog smanjenja rizika od bilo korona prijetnje. Rezultati su, s obzirom na okolnosti, zadovoljavajući – na listi deset najgledanijih filmova pet je američkih. Prvo mjesto drži Dolittle  – u top deset su, između ostalih, BloodshotZootropola te “U potrazi za srećom” (The Pursuit of Happyness) iz 2006. godine (Will Smith u glavnoj ulozi).

Vrlo dobre rezultate na kino blagajnama Južne Koreje ostvario je film “Peninsula”, nastavak zombi horora “Train to Busan” iz 2016. godine. U dva tjedna prikazivanja film je zaradio više od 20 milijuna dolara…

Hoćemo li doista imati prilike gledati “Tenet” za manje od mjesec dana teško je predvidjeti. Termini premijere su objavljeni – sve ostalo ovisi o situaciji s brojem zaraženih koronavirusom. Ako se planovi s “Tenetom” ostvare možemo očekivati zanimljivu filmsku kino jesen….

https://youtu.be/eI0RUX5-1jI

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)