OSAM PREMIJERNIH SERIJA ZA PROLJEĆE 2020.

Zima polako prolazi, proljeće dolazi – GOODTALKING Vam donosi najavu osam najzanimljivijih serija za mjesece koji dolaze. Osam premijernih serija su:

1. DEVS

KADA: 05.03.

TKO: HULU/FX

ZAŠTO GLEDATI:

Ex MachinaANNIHILATION skrenuli su pažnju ljubitelja znanstvene fantastike na britanskog filmaša Alexa Garlanda. Nakon filmskih uspješnica Garland se posvetio televizijskoj seriji “Devs”. Garland je autor i režirao je svih osam epizoda serije. Priča prati Lily Chan, programerku u kompjuterskoj kompaniji – kada nestane njen zaručnik Chan, uvjerena da se razlozi nestanka skrivaju u kompaniji gdje su oboje radili. U glavnim ulogama Sonoya Mizuno, Nick Offerman, Jin Ha i Allison Pill. Trailer otkriva Garlandov ugođaj – detalji podsjećaju na “Ex Machinu”….

2. AMAZING STORIES

KADA: 06.03

TKO: APPLE TV

ZAŠTO GLEDATI:

“Apple TV+” ambiciozno kreće u borbu za gledatelje. Prvi adut je reboot serije “Amazing stories” iza koje kao izvršni producent stoji Steven Spielberg. Deset epizoda pustolovine, misterije i fantastike u kojima se pojavljuju Ed Burns, Josh Holloway, Dylan O’Brien te pokojni Robert Forster.

3. ZAVJERA PROTIV AMERIKE (The Plot Against America)

TKO: HBO

KADA: 16.03

ZAŠTO GLEDATI:

“Zavjera protiv Amerike” temeljena je na istoimenom romanu Phillipa Rotha. Poput serije THE MAN IN THE HIGH CASTLE poigrava se s poviješću – radnja se odvija u 1940. godini. Pilot i simpatizer nacista Charles Lindbergh pobjeđuje na predsjedničkim izborima, osvaja vlast i počinje suradnju s Hitlerom. Posljedice Lindberghove pobjede na izborima potpuno mijenjaju sliku Amerike….

U središtu priče je Židovska obitelj koja se mora nositi s posljedicama nacističkog simpatizera na vlasti. Jedan od autora serije je David Simon – kada je tvorac “Žice” u blizini neke serije to je uvijek dobra vijest. Glavni glumački aduti – Winona Ryder, Ben Cole, Zoe Kazan i John Turturro. Serija ima osam epizoda….

4. LITTLE FIRES EVERYWHERE

TKO: HULU

KADA: 18.03

ZAŠTO GLEDATI: 

Reese Whiterspoon je Elena Richardson i živi u gradiću pored Clevelanda. Gradiću u kojem je sve kako bi trebalo biti, nema iznenađenja i stanovnici paze na svoju reputaciju. Barem tako izgleda na površini. Stvari se mijenjaju kada u mjesto dolazi Mia Warren i njena kći tinejđerica Pearl. Mia i Pearl su malo drugačije, ali Elena postaje prijateljica s novom sugrađankom. Međutim, Mia donosi u gradić mračne tajne iz prošlosti…

Ekranizacija istoimenog književnog predloška spisateljice Celeste NG okupio je zanimljivu ekipu. Ženska serija ne samo zbog protagonista nego i redateljice (Lynn Shelton) te autorica svih epizoda (Liz Tigelaar uz asistenciju Celeste NG). Zaplet podsjeća na “Male laži” – hoće li serija ponoviti uspjeh spomenute serije saznat ćemo uskoro…

5. HOME BEFORE DARK

TKO: APPLE TV +

KADA: 03.04

ZAŠTO GLEDATI: 

Priča serije temelji se na istinitoj priči i prati mlađahnu Hilde Lysiak (Brooklynn Prince – “Florida Project”) koja s ocem seli u gradić negdje u Americi. Lysiak želi postati novinarka i vječno pokušava pronaći dobru priču. Jednu takvu otkriva dolaskom na novu adresu, ali uskoro otkriva kako većina mještana ne žele otkriti istinu…uključujući i njenog oca. Serija ima deset epizoda – autorice su Dara Resnik i Dana Fox. Redatelj je John H. Cho (“Suludo bogati Azijci”).

6. THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND

TKO: AMC

KADA: 12.04

“Živi mrtvaci” idu dalje – još jedan spin off gledat ćemo sredinom četvrtog mjeseca. Priča prati likove, generacije rođene nakon zombi apokalipse. Navodno, ali samo navodno serija će imati samo dvije sezone, ali to će vrijeme (čitaj: gledanost) pokazati. S obzirom na neuništivost temeljene serije svašta se može dogoditi. Autor serije su Scott M. Gimple i Matthew Negrete dok su u glavnim ulogama Annet Mahendru i Aliyah Royale. Čini se kako autori pokušavaju okupiti mlađe ljubitelje “Živih mrtvaca”. Sezona ima deset epizoda.

7. DEFENDING JACOB

TKO: APPLE TV +

KADA: 24.04

ZAŠTO GLEDATI:

Redatelj Morten Tyldum (“Igra oponašanja”, “Lovci na glave”) režira svih osam epizode serije temeljene istoimenom književnom predlošku Williama Landaya. Jacob iz naslova je tinejđer, sin tužioca Andyja Barbera. Miran obiteljski život prekida se kada je Jacob uhapšen i optužen za ubojstvo…

Andy Barber je Chris Evans, Jaeden Martell tumači Jacoba dok je Michelle Dockery supruga i majka Laurie Barber. Zaplet je intrigantan i “Defending Jacob” bi moglo biti najveće serijsko iznenađenje proljeća

 

8. SNOWPIERCER 

TKO: TNT

KADA: 31.05

ZAŠTO GLEDATI: 

Sjećate se filma “Snowpiercer” redatelja Bong Joon- Hoa? (da, baš tog Bong Joon Hoa koji je oduševio filmsku javnost filmom “Parazit”) Film je imao velikih problema s distribucijom (Goodtalking recenziju filma možete pročitati OVDJE ), premijera je kasnila, ali uspio se film probiti do gledatelja. Bez obzira na probleme “Snowpiercer” je potvrdio redateljevu reputaciju koji je isporučio dojmljivu kombinaciju naučne fantastike, drame uz dodatak akcije. Filmska priča o “Snowpierceru” je završila, ali ona serijska počinje krajem petog mjeseca…

Priča serije događa se u bliskoj budućnosti – nakon kataklizme svijet je postao ledena pustoš. Preživjeli se nalaze u vlaku koji nikada ne staje i putuje planetom. Ljudi u vlaku podijeljeni su u vagone koji zapravo simboliziraju klasne, socijalne i druge razlike….

Veliko povjerenje u projekt može se pronaći u već sada potvrđenoj drugoj sezoni. Autor serije Graeme Manson (serija “Orphan Black”, scenarist “Kocke”) – najpoznatija glumačka imena serije su Sean Bean, Jennifer Connelly i Daveed Diggs. Prva sezona počinje 31.05….

 

Uskoro na portalu – najava povratničkih serija. Nove sezone za “Westworld”, “Nazovi Saula”, “Fargo”….

 

 

 

 

 

 

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)