PREGLED TJEDNIH VIJESTI (02.- 08.12)

NOVI “PLANET MAJMUNA” 

Photo: 20th Century Fox

 

Nakon što je moćni “Disney” preuzeo “Fox” i sve projekte pod njegovom etiketom, postavljalo se pitanje što će se dogoditi sa određenim fransizama iz Foxove radionice, uključujući popularnu i dugovječnu priču poznato pod imenom “Planet majmuna”.

Odgovor smo dobili ovih dana kad je objavljeno da Disney aktivno radi na novom filmu iz svijeta “Planeta majmuna” te da je za redatelja izabran Wes Bell koji stoji iza komercijalno uspješne “The Maze Runner” trilogije. Ono što nije poznato je hoće li novi film biti reboot ili svojevrsni nastavak trilogije Mata Reevesa koja je okončana 2017 filmom “Planet majmuna:Rat”.

Originalni “Planet majmuna” je izišao još davne 1968. godine i pratio je astronauta koji se  na planet kojime vladaju inteligentni majmuni koji su preuzeli primat nad ljudima. Film ima i šokantan obrat na kraju koji nećemo otkrivati za one koji nisu gledali. Nakon spomenutog filma uslijedili su i manje uspješni nastavci da bi Tim Burton 2001.godine napravio svoju verziju koja nije bila najbolje prihvaćena od strane kritike.

Serijal je doživio svojevrsni preporod 2011. godine kada je objavljen prvi nastavak iz nove trilogije pod nazivom “Planet majmuna: Postanak” koji je pratio događaje koji su doveli do istrebljenja čovječanstva i početka vladavine majmuna. Isti su pratila dva komercijalno i kreativno uspješna nastavka.

“Disney” je objavio da ima planove i s drugim “Fox” serijalima , uključujući “Umri muški” i “Sam u kući”, no o njima trenutno nema konkretnijih vijesti. 

MARTIN SCORSESE PRIPREMA NOVI FILM

Photo: Rex: Shuttershock

Na krilima uspjeha i hvalospjeva koje je dobio “The Irishman”, Martin Scorsese se već bacio u pripremu novog redateljskog projekta. Scorsese priprema filmsku adaptaciju romana Davida Granna pod nazivom “Killers of the Flower Moon” u kojoj bi se kao glavni glumci trebali pojaviti Leonardo DiCaprio i Robert De Niro dok je scenaristički zadatak preuzeo Eric Roth (“Forrest Gump”, “Neobična priča Benjamina Buttona”). Roman prema kojem će se film snimati je temeljen na istinitoj priči o misterioznim ubojstvima u Indijanskom rezervatu koje leži na velikom nalazištu nafte. Neslužbene informacije kažu kako bi snimanje filma trebalo početi u ožujku iduće godine na lokacijama u Oklahomi.

“The Irishman” je jako hvaljen i od publike i od kritike te je jedan od glavnih favorita za nadolazeće Oscare  – sezonu nagrada je uspješno otvorio osvojivši nagradu za najbolji film od strane “National Board of Review” – nominacije za “Oscar” izvjesne su u većini glavnih kategorija. 

DAVID CORENSWET KAO NOVI SUPERMAN? 

Photo: Netflix

Nagađanja oko glumca koji bi mogao postati novi Superman i dalje su aktualna. Iako smo prošli tjedan pisali kako je Henry Cavill izjavio da on i dalje planira glumiti Supermana, te o pregovorima s Michael B. Jordanom, ovaj tjedan donio je novosti oko novog čovjeka od čelika. Tako je procurila vijest da je trenutno glavni kandidat za preuzimanje uloge mlađahni David Corenswet koji je široj publici relativno nepoznat – moglo ga se dosad gledati u Netflixovim serijama “The Politician” i “Affairs of State”. Zanimljiva je fizička sličnost Corenswet i Cavilla što potvrđuje da “Warner Bros” za ulogu Supermana preferira određeni tip glumaca. 

U pregovorima s “Warner Brosom” oko pisanja scenarija za novi film o Supermanu spominje se i JJ Abrams no trenutno je sve na razgovorima. 

Službene objave od strane studija još uvijek nema – hoće li se neka od navedenih opcija ostvariti vrijeme će pokazati. 

WOODY HARRELSON I JUSTIN THEROUX U NOVOJ HBO-ovoj SERIJI 

Rex/Shuttershock

 

HBO sprema novu mini seriju u trajanju od pet epizoda o političkoj aferi Watergate. Objavljeno je da su glavne uloge dodijeljene Woodyju Harrelsonu i Justinu Therouxu. Harrlesonu će ovo biti prvi projekt sa HBO-om nakon ogromnog uspjeha prve sezone serije “Pravi detektiv” koja je emitirana 2014. godine dok je Theroux također surađivao s HBO-om na odličnoj drami “Preostali” čija je posljednja, treća sezona završila 2017.godine.

U fokusu mini serije čiji je naziv „The White House Plumbers“, će se nalaziti savjetnici predsjednika Nixona  E. Howard Hunt (Harrelson) i Gordon Liddy (Theroux) koji su slučajno sabotirali predsjednika kojeg su inače svim silama nastojali zaštititi. Inače, Watergate se odnosi na čuveni skandal koji je rezultirao ostavkom tadašnjeg predsjednika Nixona kad je javnost doznala za prisluškivanja u glavnom odboru Demokratske stranke. 

Harrelson i Theroux će se također pojaviti i kao producenti serije dok će scenarističku palicu preuzeti tvorci uspješne serije „Veep“, Alex Gregory i Peter Huyck. 

 

Pregled napisao: Paško Pehar

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)