NAJSLABIJE OCIJENJENI FILMOVI (1 dio)

Na portalu Goodtalking možete pronaći velik broj lista filmova povezanih s određenom tematikom i(li) glumcem, redateljem. Pred Vama je još jedna lista, ali ovdje je riječ o filmovima koji su dobili najslabije ocjene.

1. FANTASTIČNA ČETVORKA (2015)

U poplavi remakeova i obrada red je, neočekivano brzo, došao i na “Fantastičnu četvorku”. U redu, riječ o junacima koji dolaze iz Marvelovog svijeta čiji su junaci preplavili kino dvorane (i zaradili milijarde dolara) ali prošlo je manje od 10 godina…. Glavni razlog ponovnog aktiviranja Sue i Johnnya Storma bilo je prema riječima producenata “neiskorištenost potencijala u prethodna dva filma”. Teško je pogoditi o kojim je potencijalima riječ, ali film iz 2005 prema ovogodišnjem izgleda kao svemirski brod. Iako je film okupi zanimljivu glumačku postavu (Milles Teller, Kate Mara…) pretjerana stiliziranost, nerazumljiv i zbunjujući zaplet i nezanimljiv negativac najveći su razlozi potopa….

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

2. PEDESET NIJANSI trilogija

“Pedeset nijansi…” trilogija jedan je od najboljih primjera koliko vrijednost i zanimljivost filmova mogu biti u raskoraku sa zaradom na kino blagajnama. Priča o neodoljivom milijunašu Christianu koji u svijet seksa i sado-mazo igrica uvlači čednu i neiskusnu Anastasiju u najavama vješto gledatelju prodaje ono čega u filmu ima u tragovima. Nema provokacije, žestokih scena seksa ili fatalne privlačnosti glavnih protagonista. Čega onda ima u filmu? Puno, točnije, previše loše glume, groznih dijaloga, neuvjerljivih trenutaka između Christiana i Anastasije. Raznimje bizarnostoma ispunjena “Pedeset nijansi..:” trilogija, ali ostat će zabilježeno da su filmovi zaradili veliki novac.

Pedeset nijansi sivePedeset nijansi mračnijiPedeset nijansi slobodniji

3. GOTTI (2018)

John Gotti dobio je nadimak cappo di tutti capi. Sredinom osamdesetih godina postao je glavni igrač najmoćnije mafijaške obitelji. Sedam godina kasnije osuđen je na doživotnu robiju…. punokrvna mafijaška priča koja je idealna za film. “Gotti” je za Travoltu trebao biti ono što je “Kum” za Branda, “Lice s ožiljkom” za Pacina ili “Casino” za De Nira. Uloga mafijaša koja će se pamtiti. U redu, Travolta nije glumački titan poput spomenutih, ali s obzirom na Gottijevu biografiju… Međutim, film je potpuni promašaj na svim razinama. Jedan od razloga je i tragikomično Travoltino preglumljivanje. Nije samo Travolta podbacio – posao su grozno odradili i scenaristi filma.

GOODTALKING recenziju možete pročitati OVDJE 

 

4. SEZONA LOVA (2013)

Ponovo Travolta – ne samo Travolta nego i De Niro. Uspjeli su De Niro i Travolta nastupiti u jednom od najgorih filmova desetljeća. Film prati veterane rata u Bosni i Hercegovini – Benjamina (De Niro) koji se povukao u planine, ne želi vidjeti nikoga, čak niti unuka. Slučajno će Benjamin naletjeti na Emila Kovača s kojim će se prvo propisno ubiti u alkoholu, a zatim će Emil pokušati likvidirati Benjamina. Besmislena priča i nevjerojatno parodijska gluma De Nira i Travolte napravila je “Sezonu lova” filmom kojeg nije jednostavno gledati.

Goodtalking recenziju možete pročitati OVDJE

 

5. PLAN ZA BIJEG 2

Godine 2013 snimljen je “Plan za bijeg” – film koji je spojio akcijske legende Arnolda Schwazeneggera i Sylvestera Stallonea. Pristojan akcioni triler podsjetio je na najbolje dane, danas akcijskih veterana. Film je dobio nastavak u kojem Schwarzeneggera nema (zamjena je pronađena u liku Davea Bautiste), ali je Stallone pristao nastupiti. Teško je shvatiti koji su razlozi zašto je pristao (osim ako nije riječ o nekom ogromnom honoraru, budžet filma je oko 45 milijuna dolara). Stallone je revitalizirao karijeru vrlo dobrim nastupom u “Creedu” (nominacija za “Oscara”) i “Creedu 2” koji je na programu kino dvorana – “Plan za bijeg 2” je mogao bez njega. Riječ je o kaotičnom, nedorečenom filmu s nerazumljivom radnjom i promašenim akcijskim trenucima – međutim sve navedeno nije obeshrabrilo Stallonea i pri kraju snimanja je i treći plan za bijeg. Najbolji plan za “Plan za bijeg 2” je pobjeći što dalje od filma.

GOODTALKING recenziju možete pročitati OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)