PREGLED TJEDNIH VIJESTI (25.11. – 01.12)

GODZILLA VS. KONG” POMAKNUT ZA STUDENI 2020.

Dugoočekivani okršaj dva najpoznatija filmska čudovišta, Godzille i King Konga, koji se trebao dogoditi na velikom platnu u ožujku sljedeće godine, pomaknut je za 8 mjeseci – novi datum premijere je 22.11.2020. Vijest nije preveliko iznenađenje s obzirom da je ovogodišnji, drugi nastavak Godzille pod nazivom “Godzilla:Kralj Zvijeri” podbacio na kino-blagajnama i nije ostvario uspjeh prethodnika što je potaknulo čelnike Warner Brosa da dorade finalnu verziju filma Godzilla vs Kong kako se ne bi ponovio isti slučaj. 

Godzilla i King Kong su se prvi put pojavili zajedno na filmu 1962 godine u japanskom “King Kong vs. Godzilla” koji je bio veliki hit i do dan danas se smatra jednim od najboljih filmova iz Godzilla svijeta. 

Novu verziju potpisuje Adam Wingard a u glavnim ulogama bi se trebali naći Millie Bobby Brown koja reprizira svoju ulogu iz ovogodišnjeg nastavka, zatim Alexander Skarsgard, Rebecca Hall, Elza Gonzales, Kyle Chandler i Demian Bichir. 

Photo: Warner Bros

 

NOVA SERIJA IZ “THE WALKING DEAD” SVEMIRA 

 

Obožavatelji dugovječne serije “Živi mrtvaci” (“The Walking Dead”) sigurno su došli na svoje viješću da AMC priprema drugu spin-off seriju iz tog svijeta koja je ovih dana dobila i svoj službeni naziv “The Walking Dead: World Beyond”. 

Radnja serije će biti usmjerena na grupu tinejdžera koji su odrasli u post-apokaliptičnom svijetu, ali su zaštićeni od svega što se događa budući da žive u gradovima omeđenim zidovima što svaki njihov izlazak u vanjski svijet čini izrazito opasnim.  Kada iz određenih razloga budu prisiljeni napustiti svoje domove, morat će se naučit snalaziti u svijetu zombija o kojemu zapravo jako malo znaju. 

Najzvučnije ime u glumačkoj postavi je svakako Julia Ormond (“Legenda o jeseni”) koju nismo već duže vrijeme imali priliku gledati na ekranima dok se u ostalim ulogama nalaze Natalie Gold (Succession) kao vođa misteriozne skupine, te Al Calderon i Ted Sutherland. 

Točan datum premijere još nije poznat no očekuje se na proljeće iduće godine.

Podsjećamo, originalna serija je nedavno završila prvi dio svoje desete sezone, dok se prvi spin off pod nazivom “Fear the Walking Dead” vraća u šestoj sezoni na ljeto iduće godine. 

Kreatori serije su također izjavili da imaju mnogo planova s franšizom a koji prema nekim napisima uključuju i filmove sa Andrewom Lincoln koji je napustio originalnu seriju u prošloj sezoni.

Photo: AMC

 

DANIEL CRAIG POTVRDIO OPROŠTAJ OD BONDA

U nedavnom intervjuu, Daniel Craig je potvrdio da će njegovo sljedeće pojavljivanje u ulozi Jamesa Bonda u filmu „No time to die“ biti posljednje. Naime, i nakon filma Spectre koji je izišao 2015. godine, govorilo se da je to posljednji film u kojem će Craig igrati glavnog lika, no ipak je pristao na još jedan film koji će izgleda biti posljednji. Iako je Craig izjavio da uživa igrati Bonda, podsjetio je da je ušao u 51. godinu te da više nije u formi da igra akcijske junake te kako je vrijeme da ulogu preuzme drugi glumac. Negirao je Craig nagađanja da bi se u budućnosti mogao naći u ulozi redatelja nekog od Bonda filmova.

 „No Time To Die“bi trebao imati premijeru 12.04.2020. a nedavno je službeno završilo snimanje istoga koje je na neko vrijeme bilo prekinuto budući da je Craig pretrpio ozljedu tijekom izvođenja akcijskih scena. Osim Craiga, u novom filmu će se u ulozi glavnog negativca pojaviti ovogodišnji oskarovac Rami Malek a novopridošlice su također i Ana De Armas te Lashana Lynch (Kapetanica Marvel). Svoje uloge iz prethodnih filmova će reprizirati Lea Seydoux, Noomie Harris, Christoph Waltz te Ralph Fiennes, dok je redateljsku palicu preuzeo palicu preuzeo Cary Fukunaga. 

Velika su očekivanja od filma budući da je “Spectre” podbacio u kreativnom smislu – zasigurno će novi Bond privući i veliki interes obzirom da će predstavljati završetak jedne ere s Daniel Craigom u glavnoj ulozi.

Trailer se očekuje idući tjedan, a tko će biti Craigeov nasljednik, saznat ćemo uskoro. 

Photo: MG

NOVOSTI IZ SVIJETA DC FILMOVA 

 

Photo: Warner Bros

Protekli tjedan u javnost su procurile neke novosti u vezi nadolazećih filmova iz svijeta DC Comicsa koje producira Warner Bros. 

Tako smo saznali da zahvaljujući ogromnom uspjehu Jokera, studio planira nastaviti ulagati u R-rated filmove manjeg budžeta te se tako očekuje da će nadolazeći „Birds of Prey“ s Margot Robbie te „Odred otpisanih“ Jamesa Gunna također dobiti isti status što znači da će sadržavati scene nasilja zbog čega će ih mlađi od 17 godina moći gledati samo u pratnji roditelja. 

Studio također ima velika očekivanja od nadolazećeg filma „The Batman“ s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi, te se tako saznalo da neki od glumaca već imaju ugovor za pojavljivanje u potencijalnim nastavcima pa tako i u spin-offu, ovisno o popularnosti njihovih likova. O kojim točno glumcima se radi, nije poznato.

Vezano za filmove o Supermanu – studio još uvijek nije siguran što točno raditi s tim likom, no u javnost je procurilo da su se čelnici studija nedavno sastali sa Michaelom B. Jordanom kako bi glumac preuzeo ulogu jednog od najpopularnijih superjunaka no čini se da od toga zasad neće biti ništa budući da je Jordan zauzet drugim projektima. Henry Cavill je nedavno izjavio da on još nije gotov s interpretacijom Supermana, iako se prošle godine pisalo da studio više nije zainteresiran za suradnju s njime, te da uskoro možemo očekivati novosti u vezi toga jer on ima još mnogo toga za ponuditi kao Superman.

Također je potvrđeno da studio i dalje intenzivno radi na filmu „Green Lantern Corps“ koji se trebao u kinima naći 2020. godine no premijera je odgođena na zasad nepoznat datum, te da bi scenarij za isti film trebao biti uskoro završen. Što se tiče „Aquamana“, snimanje drugog dijela bi trebalo početi tek u proljeće 2021. godine, ponovno pod redateljskom palicom Jamesa Wana, dok se sličan datum početka snimanja očekuje i za dugo odgađani film „The Flash“ sa Ezrom Millerom u ulozi naslovnog super junaka. 

Pregled vijesti napisao: Paško Pehar

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)