MADAGASKAR 3:NAJTRAŽENIJI U EUROPI

REDATELJI:Eric McGrath,Eric Darnell
GLASOVI:Ben Stiller,Chris Rock,David Schwimmer,Jada Pinkett Smith,Sascha Baron Cohen,Frances McDormand,Bryan Cranston
TRAJANJE:84 minute

Lav Alex (Stiller), zebra Marty (Rock), žirafa Melman (David Schwimmer) i nilski konj…zapravo nilska “konjica” ili kobila Gloria (Jada Pinkett Smith) su i dalje u potrazi za povratkom kući. Ekipa pod svaku cijenu želi natrag u newyorški zoološki vrt jer su zaključili da život u divljini nije idealan za njihove navike. Spletom okolnosti dolaze u Europu (prvo u Monte Carlo, zatim u Rim), te se priključuju cirkuskoj družini pomoću koje se nastoje dočepati željenog cilja….

Od studija Dreamworks  koji nam je donio Shreka dolazi nam treći nastavak super uspješnog serijala “Madagascar”. Ideja odnosno zaplet “Madagascara” je originalan i stvari je okrenuo “naglavačke”; grupa životinja zatvorenih u zoološkom vrtu bježi u potrazi za avanturom i novim spoznajama. Međutim, ova “puknuta” ekipa nakon što se nađe u divljini pod svaku cijenu želi natrag. Komocija i bezbrižan život u “zlatnim kavezima” su im draži nego komplicirani svijet divljine koji upoznaju…vrlo originalna i zanimljiva ideja….

Kod svakog serijala bilo da je animirani ili “pravi”, filmski je dosta teško održati “tenzije” odnosno zanimljivost. Najčešće se prvotna tema i likovi “izližu” i postanu dosadni i predvidljivi. “Madagascar” nije jedan od takvih serijala. Treći po redu film iz serijala se gleda lagano, sa zanimanjem i smiješkom na licu. Razvojem priče prvotnoj životinjskoj “zajednici” su pridruženi novi likovi koji su zanimljivi (posebno priča o tigru Vitaliju) i jako dobro se uklapaju u postojeću “ekipu”. Glavna negativka je također urnebesna; riječ je o francuskoj policajki Chantel DuBois koja fanatično proganja naše junake cijelim trajanjem filma. Scena u kojoj Chantel pjeva jednu od najpoznatijih šansona Edith Piaf (“Je ne regrette rien” u prijevodu “Ne žalim ni za čim”) i tako “diže iz mrtvih” svoje kolega je jedan od najboljih dijelova u animiranim filmovima ove godine.”Akcijske” scene su briljantne, animacija također (u redu, to mora biti tako s obzirom na budžet od oko 145 milijuna dolara), te i treći dio trilogije djeluje još uvijek vrlo “svježe”,zabavno i lako gledljivo. Uz sve vrline redatelji se poigravaji vizualnom stilizacijom filma; imamo dijelove u “gruboj” crno bijeloj tehnici, ali i dijelove koji su pravi festival boja koji su na momente i podosta kičasti. “Madagascar” dio treći nije najbolji crtić kojeg sam pogledao. ali svojom jednostavnošću, duhovitošću (prizori kada jedan od junaka “olakša” Papu za prsten, pa ljubav medvjedice i lemura su uz već prije spomenute najsmješniji) je odlična obiteljska zabava.

OCJENA:7

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)