TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

“Deadpool i Wolverine” i dalje drže vrh top liste filmova s najvećom zaradom u američkim kinima. Film je prebacio milijardu dolara ukupne zarade na svjetskim kino blagajnama.

U odnosu na prošli vikend tri su noviteta u top 10 – na drugom je mjestu drama “Priča završava s nama” (glumačku ekipu filma predvodi Blake Lively). U prvom je vikendu prikazivanja film zaradio više od 80 milijuna dolara (50 milijuna na američkim kino blagajnama).

Na četvrtom je mjestu “Borderlands” – unatoč pristojnom budžetu (oko 120 milijuna dolara) i vrlo zanimljivoj glumačkoj ekipi (Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Kevin Hart…) ekranizacija popularne videoigre u prvom je vikendu prikazivanja zaradila tek nešto manje od devet milijuna dolara. Daleko ispod očekivanja…

Treći novitet je horor-triler “Cuckoo”. Film njemačkog scenarista i redatelja Tilmana Singera u prvom je vikendu prikazivanja ostvario zaradu od tri milijuna dolara. Dovoljno za deveto mjesto.

“Izvrnuto, obrnuto 2” i nakon devet tjedana prikazivanja drži visoko sedmo mjesto dok je “Sakupljač duša” prebacio ukupnu zaradu od 90 milijuna dolara.

 

TOP 10:

 

  1. DEADPOOL I WOLVERINE
  2. Priča završava s nama
  3. TWISTER 2
  4. Borderlands
  5. Gru i Malci: Neustrašivi špijuni
  6. Trap
  7. IZVRNUTO OBRNUTO 2
  8. Harold and the Purple Crayon
  9. Cuckoo
  10. SAKUPLJAČ DUŠA