TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Novi broj jedan je je Furiosa, ali rezultati su ipak daleko od očekivanja. U prvom vikendu prikazivanja film redatelja Georgea Millera ukupno je zaradio nešto više od 58 milijuna dolara (u SAD-u 25 milijuna – usporedbe radi film “Divlja cesta” zaradio je u prvom vikendu dvadesetak milijuna više) na svjetskim kino blagajnama. Za film u koji je uloženo oko 170 milijuna skromni rezultati…

Na drugom je mjestu “Garfield” – animirana priča o mačku i lazanjama u prvom je vikendu prikazivanja zaradila tek nešto manje od “Furiose” (24.7 milijuna). Ukupno je “Garfield” u svjetskim kinima zaradio nešto manje od 100 milijuna dolara.

Treći novitet je drama “Sight” (glumačku ekipu filma predvode Greg Kinnear i Terry Chen) – zarada filma iznosi 2.8 milijuna – dovoljno za sedmo mjesto.

U top 10 ušuljala se i komedija “Babes” koja je u distribuciji drugi tjedan – nešto više od milijun dolara zarade donijelo je filmu skok na deseto mjesto (u prvom tjednu prikazivanja film je bio na osamnaestom mjestu).

“Kaskader” se bliži zaradi od 150 milijuna dolara u svjetskim kinima dok je novi “Planet majmuna” film blizu ukupnoj zaradi od 300 milijuna dolara.

 

TOP 10:

 

  1. FURIOSA: POBJEŠNJELI MAX SAGA
  2. Garfield
  3. Imaginarni prijatelji
  4. PLANET MAJMUNA: NOVO KRALJEVSTVO
  5. KASKADER
  6. STRANCI: PRVO POGLAVLJE
  7. Sight
  8. IZAZIVAČI
  9. Back To Black
  10. Babes