TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Novi broj jedan je animirani film “Divlji robot” koji je u prvom vikendu prikazivanja ukupno zaradio više od 53 milijuna dolara (u američkim kinima 35 milijuna).

“Divlji robot” nije jedini novitet u top 10 – na četvrtom je mjestu trosatna indijska akcijska drama “Devara”. Zarada filma u prvom vikendu prikazivanja iznosi 5.6 milijuna dolara – dovoljno za četvrto mjesto.

Ovaj je vikend u kino distribuciju krenuo i Megalopolis redatelja Francisa Forda Coppole. Unatoč impresivnoj glumačkoj ekipi film je doživio krah na američkim kino blagajnama – tek četiri milijuna dolara zarade (budžet oko 120 milijuna) u prvom vikendu prikazivanja ispod je očekivanja za film koji je okupio moćnu redateljsko- glumačku ekipu.

Novitet je i komedija “My Old Ass” koja je od ranije u distribuciji, ali se ovog vikenda probila u top 10 – glumačku ekipu filma predvode Aubrey Plaza i Maisy Stella – dovoljno za osmo mjesto (prošli vikend film je bio na 19 mjestu).

Novi “Bubimir” više nije broj jedan, ali je zarada veća od 370 milijuna dolara opravdala snimanje nastavka – “Deadpool & Wolverine” je i dalje na sedmom mjestu nakon deset tjedana prikazivanja…

 

TOP 10: 

 

  1. Divlji robot
  2. BUBIMIR, BUBIMIR
  3. Transformers: Početak
  4. Devara: Prvi dio
  5. NE GOVORI ZLO
  6. Megalopolis
  7.  DEADPOOL I WOLVERINE
  8. My Old Ass
  9. Nikad ne puštaj
  10. Supstanca