NAJAVA: PINGVIN

Malo je filmova dočekano s toliko negativne histerije na društvenim mrežama kao što je slučaj s Batmanom iz 2022. godine. Glavni je razlog omalovažavanja “The Batmana (riječ je o komentarima koji su zapljusnuli društvene mreže i forume mjesecima prije premijere) bio Robert Pattinson. Pattinson je izabran za novog, mlađeg Crnog Viteza i takav je potez “Warnera” odnosno redatelja Matta Reevesa izazvao…ha, najblaže rečeno negodovanje glasnih komentatora. Iako je Pattinson glumački odavno prerastao “Sumrak” serijal i nastupio u filmovima priznatih i poznatih filmaša (Christopher Nolan, David Cronenberg, Robert Eggers, braća Safdie…) neki i dalje Pattinsona gledali isključivo kroz lik blijedog vampira Edwarda.

No, Pattinson se pokazao kao vrlo dobar izbor za novog Batmana – trosatni film redatelja Reevesa donio je puno novog i dobrog kada je o čovjeku-šišmišu riječ. Nije samo Bruce Wayne zanimljiv i dobro pogođen lik novog Batman filma – Zoe Kravitz solidna je u interpretaciji Seline Kyle, Paul Dano očekivano jeziv kao The Riddler…ipak najsnažniji dojam (uz Pattinsona) ostavio je neprepoznatljivi Colin Farrell u ulozi Oza ili Pingvina. Toliko snažan da Pingvin uskoro dobiva seriju…

Radnja serije smještena je nakon događaja u filmu – DC i Warner nastoje napraviti ono što “Marvel” radi proteklih godina – povezati priče protagonista superjunačkih filmova kroz serije i filmove. Prema dostupnim detaljima o radnji serija prikazuje uspon Pingvina i njegovo preuzimanje mjesta prvog čovjeka organiziranog kriminala u Gothamu (za spomenutu poziciju konkurencija je prilično žestoka).

Serija je najavljena kao novo poglavlje u sagi o Batmanu – trailer otkriva mračnu i nasilnu priču o Gothamu. U ulozi Pingvina ponovo gledamo Colina Farrella – u seriji nastupaju i Carmen Ejogo, Michael Kelly i Miles Humphus. 

Početak prikazivanja serije (osam epizoda) zakazan je za rujan ove godine…